Amazon loni investoval do výzkumu rekordních 450 miliard korun. Žádná firma se mu nevyrovná

Technologické firmy většinou patří mezi rekordmany v oblasti investic do vývoje a výzkumu, což dává pochopitelně smysl. V technologickém světě je třeba velmi rychle inovovat, protože stačí i jediný rok zpoždění a vaše konkurence vám uteče, což se promítne na příjmech a ziscích.

Web Factset zveřejnil data o investicích do R&D za minulý rok a oproti dřívějším srovnání je vidět obrovský nástup Amazonu, který investoval rekordní částku 22,6 miliardy dolarů, což je v přepočtu kolem 450 miliard korun. Jak už jsme psali ve starších článcích, Amazon je dnes obrovská komplexní firma, kterou tvoří velké množství produktů a služeb, které patří mezi špičku v oboru. Nejde tedy jen o logistiku a obchod, ale i software, cloud a hardware.

Klepněte pro větší obrázek

Na druhém místě skončil Alphabet, pod který spadá i Google, který investoval celkem 16,6 miliardy dolarů. Na třetí pozici je Intel následovaný Microsoftem a Applem. Tyto tři firmy investovaly v rozmezí 11 až 13 miliard dolarů. Protože se jedná o přehled amerických firem, je zde například i Ford nebo Pfizer. Facebook minulý rok investoval do sebe „pouze“ 7,8 miliardy dolarů. Na nejnižší pozici je pak překvapivě IBM pouze s 5,4 miliardy dolarů.

Diskuze (9) Další článek: Saudská Arábie odhalila své plány na využití Hyperloopu. A jsou vskutku megalomanské!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,