Amazon doručil první balík pomocí dronu, který byl řízený zcela automaticky

Amazon už poměrně dlouho vyvíjí vlastní systém dronů – jak z pohledu softwarové platformy a umělé inteligence, tak i hardwaru. V průběhu vývoje dokonce ukázal několik generací dronů a kvadrokoptér. Tentokrát však sám Jeff Bezos oznámil, že došlo k doručení prvního balíku v rámci testování služby Prime Air, která využívá doručování pomocí dronů.

Amazon vytvořil i nové video, kde lze viděl aktuální a nejspíše už finální design dronu respektive kvadrokoptéry přímo od Amazonu, která má poměrně velké tělo s kamerami a nejspíše i slušnou zásobou baterií.

Služba Amazon Prime Air je určena pro doručování menších balíků z blízkých meziskladů, přičemž samotné doručení od nákupu by nemělo trvat déle než 30 minut. Jak je vidět na videu, dron si dokáže automaticky nabrat balík ze skladu a poté ho vysadit u zákazníka třeba na zahradě.

V prezentovaném příkladu proběhla dodávka zboží za 13 minut od objednání, přičemž dron neřídil člověk – vše zajišťuje automatický systém se senzory, kamerami a umělou inteligencí. Po doručení se dron zase sám vrátí do skladu pro další vyřízení další zakázky.

Diskuze (14) Další článek: Současný šéf Oculus VR odstupuje, chce se více věnovat výzkumu nových technologií pro virtuální realitu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,