Amazon | Nositelnosti

Amazon chystá velké věci: Alexu pošle do sluchátek a chytrých hodinek

Nejen v chytrých reproduktorech, Fire TV, alarmech a další konzumní elektronice do domácnosti se v budoucnu objeví chytrá asistentka Amazonu Alexa. Poté, co společnost tento týden oznámila, že ji umožní používat v mikrovlnkách, učinila další oznámení, že vydá novou sadu vývojářských nástrojů, díky kterým se Alexa bude moci dostat do nositelností.

Amazon sadu nástrojů nazývá „Alexa Mobile Accessory Kit“ a to hlavní, co umožní, je vložit Alexu do nejrůznějších produktů připojujících se přes Bluetooth jako jsou sluchátka, chytré hodinky, fitness náramky a další.

Kit už podle Amazonu několik výrobců používá, jmenovitě Bose, Jabra, iHome, Linkplay, Sugr, Librewireless, Beyerdynamic, Bowers a Wilkins, přičemž s Bose Amazon spolupracuje v největší míře. Společnosti kit testují a navrhují taková řešení, aby mohl být do léta dostupný pro vývojáře po celém světě.

To hlavní, co Alexa v nositelnostech umožní, je společnostem jako je právě Bose lépe konkurovat Applu nebo Googlu, kteří již svá vlastní sluchátka (AirPods u Applu a Pixel Buds u Googlu) s hlasovou asistentku mají. A jelikož využití asistentek roste, bude pro ostatní firmy čím dál důležitější nacházet cesty, jak je využít také.

Amazon má navíc tu výhodu, že Alexu přímo poskytne a výrobci hardwaru budou moci zůstat u toho, co jim jde nejlépe – hardwaru. Alexa se totiž do zařízení dostane skrze aplikaci a Bluetooth.

Další novinkou pro vývojáře, kterou Amazon představil, je vylepšený Alexa Premium Voice Development Kit, jenž umožňuje výrobcům pracovat s kvalitnějším zvukem Alexy ve svých produktech.

Alexu má i chytrá lampa Olie:

Diskuze (1) Další článek: Technologie dobývají i trh s kosmetikou. iPhone vám změří vrásky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,