Windows 11 | Windows 10

Alternativní Start11 vyšel v ostré verzi. Ladí nabídku i vyhledávač, všechny neduhy Jedenáctek ale neřeší

Nástroj Start11, který do Windows 10 a 11 zavádí alternativní spouštěče aplikací, dosáhl stabilní verze 1.0. Jak už jsme psali v říjnu, nástroj společnosti Stardock přináší několik variant nabídek Start inspirovaných staršími verzemi Windows, to vše s bohatým nastavením a přizpůsobením. Lehce také upravuje hlavní panel a po čerstvě aktualizaci došlo i na vyhledávač.


Ten je hodně šikovný, umí totiž prohlédat nastavení systému, nainstalované aplikace, zvlášť rozděluje obecné názvy souborů a složek, soubory ale umí také rozdělovat do kategorií, jako jsou obrázky, hudba nebo dokumenty.

A kdybyste chtěli, můžete si nechat prohledávat i obsah dokumentů, takže vám dá relevantní výsledky rovněž v případě, kdy klíčové slovo není v názvu souboru. Dotaz můžete poslat také do webového vyhledávače, avšak i Start11 se drží Bingu bez možnosti to změnit.

Tvůrci však slibují, že Start11 1.0 je pouze začátek a uživatelé se mohou těšit na další aktualizace. Fanoušci volají hlavně po změnách hlavního panelu. Ten ve Windows 11 je značně omezený a Start11 už vrací alespoň část funkcí z Windows 10 a starších. Panelu je možné měnit velikost (ve třech krocích), přesunout jej nahoru a obsahuje i kontextovou nabídku. Stále však není možné na něj přetahovat soubory nebo lépe pracovat s ikonami v oznamovací oblasti u hodin.

Start11 si můžete bezplatně vyzkoušet, plná verze je placená. Momentálně stojí 169 Kč pro jeden počítač, případně 422 pro pět počítačů.

Diskuze (24) Další článek: Z kryptoměny inspirované Hrou na oliheň se vyklubal podvod, tvůrci zavřeli účty a zmizeli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,