Sociální sítě

Alms ukazuje, jak může vypadat netoxická sociální síť. Stojí na plnění pozitivních výzev

Digitálnímu světu dominují sociální sítě, zejména pak ty od Mety. Zatímco někdejší Facebook je dlouhodobě kritizován za svůj přístup ke tvorbě sítí, které jsou pro něj zdrojem příjmů prostřednictvím servírování reklam, nová síť Alms o sobě tvrdí, že klade důraz na blahobyt člověka.

Tvůrčí tým tvrdí, že mu jde o vyřešení známých neduhů dnešních sociálních sítí. Jedná se o toxicitu, která se projevuje mj. nenávistnými komentáři, rozdrceným sebevědomým (mladých) lidí nebo neustálým lovem lajků. Na čerstvě spuštěné síti se máte spojovat s podobně založenými lidmi, přičemž hlavním rysem Almsu je plnění výzev. Prý už neskončíte navěky u obrazovky.

Věnujte se sebezdokonalování, ne nahánění lajků

Místo toho, abyste projížděli algoritmem nekonečný proud vybraných příspěvků, tak si vyberete výzvu dle vlastního uvážení a od telefonu odejdete. A půjdete se např. na půl hodiny meditovat na louku. Postupně si vybudujete relaxační rutinu po odchodu ze zaměstnání. Výzvy plníte se svými blízkými nebo s kýmkoli vám to je pohodlné.

Autorský tým tak reflektuje pandemickou dobu, kdy se lidé v rámci udržení příčetnosti obrací na jógu, učí se novým dovednost atp. Člověk si může vybudovat nové návyky a měnit svůj život k lepšímu, sociální prvek vás má ovšem motivovat k tomu, abyste s tím reálně začali a u pozitivního chování vydrželi.

Motivačně má působit to, že výzvy určují experti a experty svých oborů, ale také sdílení vašeho postupu. Pozitivně má působit rovněž komunita, v níž se lidé vzájemně podporují. Vytváření rutin ostatně probíhá krok za krokem. Alms se tematicky zaměřuje na osobní rozvoj, udržitelnost a na aktivity s dopadem na společnost.

Můžete jej používat bezplatně s tím, že prozatím je k dispozici pouze klient pro iOS. Služba zatím nenašla monetizační model.

Zdroje: blog Almsu | oficiální web Almsu via TechCrunch

Diskuze (17) Další článek: Metu opustí šéf jejích kryptoměnových snah. Projektům ale stále věří

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,