> například u lidí, kteří začali pít 1,5 až 3 drinky denně, klesl LDL cholesterol o 4,4 mg/dl a HDL cholesterol stoupl o 2,49 mg/dl. mg/dl se u nás v Evropě nepoužívají, asi článek z USA co?4,4 mg/dL = 0,114 mmol/l2,49 mg/dl = 0,0644 mmol/lTzn. u lidí co pili 3 piva/vína denně pozorovali změnu do 0,1 mmol/l.Takže alkoholici si "vylepšili" LDL třeba z 5,5 mmol/l na 5,4 mmol/l ?Bože lidi proberte se.
Názor byl 1× upraven, naposled 18. 3. 2025 12:02
Ne, tři piva jsou málo, článek jasně říká, čím více alkoholu, tím lépe... při pořádné prevenci pak musí být cholesterol skoro na nule. Dnes jedu koupit japonské pivo.
„Čím více alkoholu, tím lepší výsledky“ – super zpráva takhle při pondělku.No tak budeme jezdit chlastat do Japonska, když nám obvoďák naměří cholesterol, proč ne, to dává smysl, změna prostředí je taky prospěšná a Tokyo je k tomu vhodné. Poznámka pod čarou, nedávno tu stejný autor propagoval jakousi studii, která nebyla původem z Japonska, a která tvrdila logický opak tvrzení v titulku, že tedy alkohol je při jakémkoliv množství škodlivý. Možná by si vědci mohli občas zavolat a konzultovat své závěry. Ale zábava musí být, od toho si sem chodíme počíst o překvapivých studiích a objevech.
Najlepšie je, že cholesterol je látka na opravu buniek a má aj iné dôležité úlohy v organizme. Ak sa človek nehýbe, cholesterol nemá čo opravovať a hromadí sa na blbých miestach. A niektorí tomu ešte pridávajú, že jedia štyri krát denne tlačenku. Netreba vymýšľať blbosti, treba sa hýbať a dvíhať činky.
Poruchu lipidového metabolizmu, jákákoliv dieta neovlivní, to je jen mítus, již 40 let jsou na tuto poruchu léčiva tzv. STATINY, ale mortalita neklesla. ..
Jojo bolšojrocokomputer, mítus je potřeba vimítit!
HDL, LDL, VLDL? Cholesterol se v krvi objevuje ve více formách.
Přesně to ve článku najdete.
A taky tam najdu, že HDL zvyšuje, což úplně neodpovídá nadpisu;)
nojo ale nesmí se na ten alkohol jíst tučné jako u nás. A taky jakým alkoholem - pokud se samo o sobě hodně kalorické pivo kombinuje s knedlo-zelo tak cholesterol určitě dolů nepůjde. Ideálně před spaním a nejíst vůbec. Ráno je pak brzy chuť na snídani.
Pivo je blahodárné na trávení i těžkých tuků, problé je právě v poruše lipidového metabolizmu a ta je dána genetikou; více pomůže víno zejména červené neboť obsahuje FLAVANOIDY, ale nemusíte kvůli tomu zdravě pít víno, ale je třeba flavanoid užívat v tabletách "DETRALEX". ..
Nejsem zastánce tablet, víno je čistě přírodní produkt a má i benefity právě v tom obsahu alkoholu, takže jeho blahodárné účinky jsou i velice příjemné. Pivo dělá hezká těla, a chuť k jídlu je po něm extrémní :) Když se to nepřežene, tak v kombinaci s tuky příjemná a zdravá záležitost, pak si dát dvacet v neděli takhle po obědě...
Zrovna "knedlo zelo" je OK ... kysane zeli je superpotravina, knedlik je testovina. Nezminujes veprove, ale pokud si pamatuju, je tucne veprove superpotravina #8. Takze zrovna tento cesky klenot je jedno z nejzdravejsich jidel na svete, problem je spise v mire / nedostatku pohybu.Taky bych radsi vino, ale po bilem me pali zaha a po cervenem busi srdce. Pivo OK.OPRAVDOVY pruser jsou uzeniny, ktere nas spolu s japonci tlaci na predni misto v zebricku rakoviny tlusteho streva (my z uzenin, Japonci z posedlosti "jen syrove je opravdu cerstve"). A samozrejme s tim souvisejici sul, moudri Asijci proto preferuji glutamat sodny.MP
Názor byl 2× upraven, naposled 16. 3. 2025 17:47
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.