Alias/Wavefront stále více aktivní

Po velmi krátkém zimním spánku přišlo u Alias/Wavefront jaro nečekaně brzy uvedením nové verze jednoho z jejich hlavních produktů, StudioTools.
Po velmi krátkém zimním spánku přišlo u Alias/Wavefront jaro nečekaně brzy uvedením nové verze jednoho z jejich hlavních produktů, StudioTools.

StudioTools, teď už ve verzi 9.6, patří mezi CAID produkty (tedy Computer Aided Industrial Design) pro práci s průmyslovým designem. Jde o celou rodinu, nejen samostatný program, z nichž všechny jsou dostupné pro platformy Windows, Irix, Sun Solaris nebo HP-UX. StudioTools obsahuje čtveřici produktů: DesignStudio, Studio, AutoStudio a SurfaceStudio.

Mezi hlavní novinky v StudioToolsech patří podpora práce s většími polygonálními modely, lépe řečeno s obrovskými modely, nové překladače do ACISu a formátu DirectModel od EAI (Engineering Animation Inc.), stejně jako WYSIWYG pro tisk. Úplně novým nástrojem je Spider, nástroj pro reverse engineering.

Při práci s velkými polygonálními modely se možnosti nové verze uplatní hlavně u naskenovaných dat, proto StudioTools obsahuje i nástroje jako FitScan a ShowDeviations. Řada vylepšení je i u modelování, práce s křivkami, editace ploch a větší podpory technických ploch – ploch používaných v technicky orientovaných návrzích.

WYSIWYG funkce se uplatní nejen při tisku, dobře poslouží také náhledové možnosti při aplikaci štětců na povrchy a podobně. Exportní a importní možnosti jsou nyní rozšířeny jak už bylo řečeno na ACIS 3D toolkit SAT formát, Unigraphics Solutions 17 a formát Jupiter souborů DirectModel od EAI.

Váš názor Další článek: Fast Ethernet třeba pro ZX Spectrum

Témata článku: , , , , , , , , , , ,