Aliance s Javou pro ERP

Technologie Java slibuje platformovou nezávislost ERP-systému Movex s možností instalace na Unixu nebo na NT.
Společnosti Intentia CZ a OR-CZ vytvořily Alianci NextGen pro dodávky ERP-systému Movex NextGen 11 vytvořený švédskou Intentií na bázi technologie Java. Původní řešení IS Movex na platformě IBM AS/400, psaného v RPG v DB2, se firmám našich rozměrů zdá být příliš nákladné, přestože součástí AS/400 je i DB2.

Nové sdružení se hodlá stát do tří let největším dodavatelem ERP-systémů pro výrobní a distribuční firmy na našem trhu. Aliance by tohoto cíle měla dosáhnout s obratem mezi 800 miliony až jednou miliardou korun. Se současným obratem přes 200 milionů korun se aliance řadí podle dostupných údajů na čtvrté až páté místo.

Intentia bude nabízet ERP-systém Movex NextGen na platformě IBM AS/400, OR-CZ jej bude nabízet na unixových platformách IBM AIX, Sun Solaris, HP-UX a na Windows NT. Pro tyto platformy bude OR-CZ také provádět lokalizaci systému Movex NextGen. Pilotní projekty systému Movex NextGen s technologií Java v současné době probíhají např. ve Švýcarsku a ve Velké Británii.

Živě komentuje: Intentia se u nás vydává s OR-CZ stejnou cestou jako společnosti LLP (SunSystem) s KPMG (resp. SAPem) a JBA (System 21) s kanadskou společností Geac (více systémů), tj. cestou získání zákazníků, kteří již nějaký systém nasazen mají. Až jim bude v kazajce OR-Systému těsno, bude jim nabídnut Movex. Přechod má být podle Intentie bezbolestný, něco mezi upgradem a nákupem nových licencí na klávesnice a obrazovky s Movexem. Zákazníci, kteří uvažují o nákupu Movex NextGen s technologií Java, by se měli nechat informovat o výsledcích referenčních projektů takto přepsaného Movexu ve světě, případně si je zajet sami ověřit. Cesta do ciziny vyjde na méně než setinu ceny ERP-systému s implementací.

Váš názor Další článek: Internet v posilovně?

Témata článku: , , , , ,