Alexo, pusť Call of Duty: Microsoft naučil Xbox One poslouchat hlasové asistentky 

Pokud vlastníte chytré zařízení s hlasovými asistentkami Alexou nebo Cortanou a Xbox One, spouštění her pro vás brzy bude výrazně jednoduší. Microsoft začal u své konzole testovat podporu příkazů od zařízení Echo, Sonos a dalších, které jsou vybaveny právě těmito dvěma hlasovými asistentkami. Hru si tak budete moci pustit vyslovením pouhé věty.

A nejen spouštění her bude možné, Xbox One se naučí reagovat na širokou škálu příkazů. Pomocí hlasového pokynu bude možné konzoli zapnout, vypnout, upravit její hlasitost, pořídit snímek obrazovky nebo začít streamovat.

Něco podobné je na Xbox One již dlouho možné pomocí pohybového zařízení Kinect. Jenže jelikož Microsoft jeho výrobu ukončil, je logický krok pokusit se najít jiné řešení a zavedené hlasové asistentky se nabízí. I se o tom dlouhodobě spekulovalo, byť původně se mluvilo hlavně o podpoře Google Asistenta.

Toho zatím Xbox One podporovat nebude, ale dá se očekávat, že časem ano. I sám Microsoft uvádí, že „bude pokračovat ve vývoji této funkce a v integraci širší škály digitálních asistentů a hlasových služeb“.

Snímek obrazovky 2018-09-06 v 17.47.46.png

Novinka není překvapivá ani proto, že bývalý zaměstnanec divize Xbox Albert Penello letos nastoupil do Amazonu, kde se měl zabývat větším zapojení Alexy do herním průmyslu. Jeho snaha tak přinesla první plody. Zatím však funkce bude dostupná jen pro členy Xbox Insider programu v USA, ve světě se dočkáme až později.

Diskuze (5) Další článek: Mercedes představil svůj první elektromobil. Hodlá konkurovat Tesle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,