Aktualizace webu snadno a rychle…

Kdo často aktualizuje své stránky o několik souborů nových a několik starých, ten ví, že by bylo jednoduché mít program, který umí rozpoznat, které soubory byly aktualizovány a které ne, a tudíž šetří vývojářův čas. Takovým programem je i Site Publisher.
Program pochází ze stolů společnosti Helexis Software Development, v naší republice ho můžete koupit například na stránkách www.piki.cz, tento prodejce poskytuje i podporu programu, v současné době je zde k nalezení i česká lokalizace programu.

Celý program pracuje na základě uživatelem definovaných profilů, podle kterých pozná, co a hlavně s čím má synchronizovat. Vytvoření nového profilu zabere několik kliknutí myší a pár povinných údajů, jako je adresa stránek, které se mají aktualizovat, uživatelské jméno a heslo a místní a vzdálený adresář. Takových profilů si může uživatel vytvořit libovolné množství, dají se spouštět jednotlivě nebo současně, a jejich spuštění se dá i naplánovat na pozdější dobu.

Samotná synchronizace může být oboustranná, a to podle pravidel, která se dají dopodrobna nastavit. Program může např. porovnávat soubory podle data jejich změny a případné novější soubory stáhnout na počítač. Samozřejmě se dají nastavit také soubory, které bude program úplně ignorovat, možnost volby, zda se mají aktualizovat také podadresáře, nastavení případného proxy serveru, zachování či změna písma (velká/malá písmena) a další.

Levou část okna programu vlastně zabírají tři základní ikony zastupující základní funkce: Profily (zde si můžete prohlédnout nadefinované profily, spouštět je, kontrolovat rychlost přenosů či samotné profily editovat), Spojitosti (tato funkce umožňuje nastavit způsob přenosu souborů podle jejich typu – přípon) a nakonec Časovač, kde se definují již zmíněné možnosti synchronizace (jak časté mají být, v kterou dobu se mají uskutečnit apod.)

Závěr? Jedná se o užitečného pomocníka, který jistě umí ušetřit nějaký čas při hromadnějších aktualizacích webových stránek, a i když není zadarmo, stojí určitě za to stáhnout si zkušební verzi programu, která má omezenou dobu činnosti. Plná verze pak stojí v akční ceně 499 Kč. Zkušební verzi si můžete stáhnout na stránkách výrobce – Helexis, češtinu pak třeba na zmíněném www.piki.cz. Instalační soubor zkušební verze má velikost cca 833 kB.

Diskuze (7) Další článek: Finecam S3x: malej a šikovnej se vrací

Témata článku: , , , , , , , , , ,