Microsoft | Aktualizace | Office 365

Aktualizace Office 365 přináší nové nástroje. Měli byste s nimi být produktivnější

Office 365 dostává řadu důležitých aktualizací. V čele novinek je správa úkolů, poháněná umělou inteligencí, nové integrace aplikace Outlook a implementace Editoru do PowerPointu.

Začněme u textového editoru Word, kde testující v rámci programu Insider již mohou vyzkoušet usnadnění s pomocí strojového učení. Stačí v textu zadat značky, jako například „TODO:“ či „<<insert closing here>>“, čímž automaticky dojde k vytvoření seznamu úkolů, které je na dokumentu ještě nutné provést.

Další novinkou jsou zmínky, nápadně připomínající svou podobou zmínky ze sociální sítě Twitter. Pokud v dokumentu uvedete kontakt se zavináčem na začátku (@jméno), Word upozorní zmíněného uživatele, že má v dokumentu nějaký úkol.

Outlook a úkoly

Možnost plánování přijde také do aplikace Outlook díky integraci aktualizovaného Microsoft To-Do. Podobně, jako v Gmailu, může uživatel v novém webovém rozhraní vkládat e-maily přímo do okna s úkoly. Ty se pak synchronizují do cloudu aplikace To-Do.

Uživatelé také budou moci vložit úkoly z panelu přímo do kalendáře a naplánovat je tak na konkrétní termín. Tato možnost bude spuštěna v prosinci společně s novým designem.

Uživatelé Outlooku dostanou také nové možnosti přihlášení. Na základě zpětné vazby Microsoft umožní uživatelům přihlásit se pomocí svého pracovního či školního účtu v aplikaci Outlook.com. Po přihlášení budou přesměrováni na stránku firmy nebo školy, kde budou automaticky vyplněny jejich přihlašovací údaje.

Novinky v Teams a PowerPoint

Další změny čekají platformu pro skupinové chatování Microsoft Teams. Kromě dalších novinek mohou nyní uživatelé naplánovat schůzky, vyhledávat kolegy a nastavovat „tiché hodiny“, ve kterých nebudou v nastavených časech dostávat push upozornění.

Dvě významné novinky dostala prezentační aplikace PowerPoint. V prosinci se uživatelé konečně dočkají Editoru, což je funkce, která byla nejprve spuštěna pro aplikaci Word a používá umělou inteligenci ke zlepšování psaného projevu, včetně gramatiky.

Dále by díky integraci Microsoft Forms měla přibýt možnost implementovat do prezentací různé formuláře a kvízy. Cílem je získat rychlou zpětnou vazbu, aniž byste museli přesměrovávat uživatele do aplikací třetích stran.

Novinky v Office 365 jdou v souladu s aktualizacemi Windows 10 a sadou Enterprise Mobility + Security, dohromady se tedy promítnout i v rámci podnikového řešení Microsoft 365, které zahrnuje kompletní softwarovou výbavu Microsoftu v rámci předplatného. Právě uživatelé Microsoft 365 výše uvedené novinky dostanou nejdříve, předplatitelům samotných Office 365 budou zpřístupněny brzy poté. Více se dozvíte na oficiálním blogu.

Diskuze (1) Další článek: Stimulace určité části mozku zmírňuje symptomy deprese

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,