Apple | Rozšířená realita

Aktualizace i zcela nové produkty. Apple má před sebou rušný rok 2021

Analytik Ming-Chi Kuo, jehož prognózy týkající se Applu jsou v naprosté většině případů velmi přesné, už rozjel první vlnu předpovědí pro letošní rok. Cupertinská společnost podle něj zamíří do nových vod.

Podle Kua se konečně dočkáme dlouho spekulovaných přívěšků AirTags využívající technologii UWB. Díky nim půjde na velkou vzdálenost a přesně najít různá zařízení. Přívěšky ale možná ponesou i jinou funkci.

Dorazit byl mělo také první specializované zařízení pro rozšířenou realitu. Kuo jej nijak neupřesňuje, teoreticky může jít o AR brýle. O tzv. Apple Glass se již také šušká řadu měsíců. S rozšířenou realitou mají v Applu bohaté zkušenosti díky iPhonům a iPadům s rozhraním ARKit. V posledních generacích zařízení navíc zpřesnili lokalizaci v prostoru díky Lidaru.

Apple by měl dále uvést nové 14" a 16" MacBooky Pro a Kuo již dříve mluvil o uvedení 24" iMacu. Blížíme se do vyšších výkonnostních kategorií, kde chce firma v příštích dvou letech nasadit vlastní armové procesory.

U přenosných počítačů a nového 12,9" iPadu Pro navíc čekáme adopci nových miniLED displejů. Ty nabídnou rovnoměrnější podsvícení, vyšší jas nebo bohatší HDR.

Posledním produktem, o němž Kuo spekuluje, jsou sluchátka AirPods Pro Lite. Ta pravděpodobně nabídnou podobnou konstrukci jako neLite, budou tedy špuntová, avšak v Applu budou muset obětovat nějaké funkce kvůli nižší ceně. Možná budou bez aktivního potlačení hluku (ANC).

Týden Živě o tom, jak Apple přechází na Arm:

Zdroj: MacRumors

Diskuze (25) Další článek: Low-end hodný roku 2021. Snapdragon 480 zrychluje CPU i GPU a přináší 5G

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,