Aktualizace antivirů Trend Micro znepřístupnila počítače

Někteří uživatelé antivirového řešení od Trend Micro pravděpodobně o víkendu nechápali, co se děje. Vlivem chyby v aktualizaci antivirového programu se tisícům uživatelů na stole místo rychlého spolehlivého počítače objevil nic nedělající nemocný miláček.

Výrobce programu potvrdil, že aktualizační soubor se vzorky virů, distribuovaný některým zákazníkům v pátek v noci, mohl na některých operačních systémech způsobit přetížení systému zabráním 100 procent procesorového času. Daný počítač pak přestal odpovídat nebo zhavaroval.

Problémy nastaly po zveřejnění nového definičního souboru pro uživatele produktů Trend OfficeScan, PC-cillin a ServerProtect. Poškozený definiční soubor, který byl stažen zhruba 350000 x, bohužel prošel výstupními testy kvality ve společnosti, což tiskový mluvčí částečně omlouvá velkým tlakem na rychlost zveřejňování záplat v dnešním světě plném elektronické havěti.

Přestože se nepříjemnost týkala pouze části zákazníků společnosti, projevila se negativně i na trhu akcií. Výrobce se všem postiženým již omluvil. S největší pravděpodobností dojde i k finanční kompenzaci prokazatelně poškozených, protože velká řada z nich byla donucena přivolat servis.

Zdroj: ZDNet

Diskuze (4) Další článek: Blíží se konec Internetu zdarma?

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,