Akční model Golfu s připojením na Internet

Volkswagen ve spolupráci s Hewlett-Packard představil akční model Golf eGeneration, který ve standardu obsahuje připojení na Internet.
Špatnou zprávou je, že tento akční model u nás neuvidíte. Český importér mi ochotně nabízel model Generation, internetový eGeneration ale zatím neplánuje. Když se ale podíváte na specifikaci tohoto řešení, zjistíte, že si můžete klidně doma vyrobit Škoda MB eGeneration. Jsou totiž použity běžné produkty, jen jsou doplněny softwarovým vybavením a zabudovány s držáky do auta.

Internetový hardware v Golfu eGeneration tvoří kapesní Jornada 548 doplněná Nokií 6210. V autě je instalován držák na Jornadu, abyste ji mohli pohodlně používat i při jízdě autem. Nokia je schována v loketní opěrce mezi předními sedadly. Pochopitelně můžete Jornadu i mobil vytáhnout z auta a používat samostatně. eGeneration prostě jen znamená, že to dostanete v základní výbavě.

Standardní programové vybavení je obohacené o propojení na předpověď počasí, optimální itinerář cesty a aktuální dopravní situaci. Toto dodatečné vybavení připravila dceřinná společnost VW gedas. Z povahy Pocket PC počítače můžete při jízdě třeba zaznamenat hlasovou poznámku a odeslat ji jako e-mail.

Golf eGeneration se prodává v Německu za 22 450 euro (2,0 l/85 kW) nebo 24 550 euro (1,9 l TDI/96 kW). Zřejmě tedy nevyrazíte do Německa kupovat tento akční model. Určitě je ale zajímavé, že se začínají nabízet i takto vybavené automobily. Zatím jsme v počátcích, kdy se teprve zkoumají všechny možnosti, jako první krok do budoucna je to ale jistě užitečné.

Diskuze (1) Další článek: Oprava článku o trendech v připojení k internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,