Apple | Tesla Motors

Akcie technologických firem dále krvácejí. Nejbrutálnější pád předvádí napumpovaná Tesla

S šířící se nákazou koronavirem roste panika, a to se negativně projevuje na cen akcií světových firem. Mezi nejvíce zasažené společnosti patří dopravní společnosti, automobilky a překvapivě i potravinářský průmysl. I technologické firmy zažily významné propady, o zhruba 20-30 % od začátku roku. Mezi největší extrémy spadá například Tesla, která od únorového maxima odepsala již přes 60 % své hodnoty. 

Pád různých odvětví lze nejlépe demonstrovat na akciovém indexu Dow Jones Industrial Average, který jen od začátku odepsal přes 30 % a v minulém týdnu dokonce zažil třetí největší denní propad v historii. Větší nastal jen v roce 1929 a 1987. Více než čtvrtinu hodnoty však od začátku roku odepsaly také širší indexy Nasdaq a S&P 500.

Zajímavostí je, že v posledních dnech s cenami akcií významně koreluje také cena Bitcoinu, která dříve spíše kopírovala vývoj zlata. Mohl by to být i náznak toho, že Bitcoin začaly vyhledávat i velcí investoři. Růsty a propady významných technologických firem, akciových indexů i bitcoinu si můžete prohlédnout na pětiletých grafech v galerii.

Diskuze (52) Další článek: Na Flightradar24 se objevily zvláštní modré ikonky letadel. Služba čerpá data z nového zdroje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,