Airbnb | Sdílená ekonomika | Cestování

Airbnb chystá velkou změnu, umožní rezervovat si pokoje i v běžných hotelích

Airbnb je internetová služba pro cestovatele, která slouží jako alternativa běžným hotelům. Umožňuje krátkodobý pronájem třeba celého bytu, domu, nebo naopak jen pokoje přímo u lidí, kteří v daném místě žijí. Nyní ale přichází velká změna. Firma totiž umožní právě klasickým hotelům vstup na platformu. Informoval o tom Business Insider.

Již nyní bylo možné výjimečně na podobnou nabídku narazit, nyní ale dostanou samostatnou sekci. Airbnb se tak snaží reagovat na sílící odpor právě klasických hotelů, kteří se snaží bojovat proti rozšiřování služby. Ta jim totiž kazí byznys.

Zatím se nejedná o tolik silný odpor, jako v případě Uberu – služby rovněž postavené na sdílené ekonomice, v různých státech po světě se ale chystají vůči Airbnb nejrůznější regulace a omezení. Služba jim tak vychází nenápadně vstříc a zároveň se stane ještě větší konkurencí pro služby typu Booking.com apod. Nabídka zřejmě nebude otevřena pro všechny, specializovat se bude na „profesionální podniky které nabízí unikátní styl či téma“.

Společně s rozšířením nabídky přichází i nová kategorie Airbnb Plus zahrnující ubytování vybrané přímo službou a Beyond by Airbnb, které se specializuje na luxusní nemovitosti. Pro časté zákazníky pak chystá program Superguest. Ten bude prozatím spuštěn ve zkušebním režimu pro 10 000 uživatelů a postupně se rozšíří. Přinést má prozatím dále nespecifikované výhody.

Všechny tyto změny souvisí s plánem firmy odbavit tento rok na jednu miliardu objednávek.

Diskuze (2) Další článek: Kobaltová horečka i u Applu. Jedná přímo s těžaři, aby se připravil na obrovský nástup baterií do elektromobilů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,