Airbnb

Airbnb chce začít produkovat televizní pořady. Budou lákat na dovolenou

Množství firem, které uchylují k produkci televizních programů, se neustále rozšiřuje a brzy se mezi nimi ocitne i jméno, které by většina lidí nečekala - Airbnb. Několik zdrojů z firmy agentuře Reuters prozradilo, že platforma pro krátkodobé pronajímání ubytování hledá partnera pro natáčení pořadů. 

Cílem těchto pořadů má být jediné, a to propagovat nejrůznější destinace a přilákat lidi k pronájmu ubytování. Nemůžeme tak čekat velké vesmírné ságy nebo historické filmy, spíše běžné příběhy, u kterých bude zásadní prostředí.

Detailů moc známo není, ale šéf firmy Brian Chesky má být velkým fanouškem tohoto projektu. Zapadá totiž do většího cíle Airbnb stát poskytovatelem všech aspektů týkajících se cestování. Konkrétně nad televizními pořady Chesky přemýšlí déle jak tři roky. 

Není to přitom první projekt ve filmové oblasti, kterého se bude Airbnb účastnit. Nedávno firma přiznala, že produkovala dokumentární film Gay Chorus Deep South, který bude odvysílán na filmovém festivalu Tribeca. Spolupracovala také na dokumentární sérii Home pro Apple TV+. Aktuálně se počítá s tím, že pořady by si lidé mohli přehrávat přímo v aplikaci Airbnb, ale to se ještě může změnit. 

Filmová tvorba tak bude další z široké škály oblastí, do kterých se chce Airbnb pustit. Již poskytuje možnost tzv. Zážitků, kdy hostitelé mohou pro své návštěvníky pořádat výlety po destinaci, kde jsou ubytováni. Spolupracuje také relativně nově s řadou tradičních hotelů a poskytuje rezervace v restauracích. Dokonce přemýšlelo o vlastní službě podobné Skyscanner nebo českému Kiwi, kde by si lidé mohli kupovat letenky. 

Jak se Airbnb filmová tvorba podaří, teprve uvidíme, jisté ale je, že půjde o zcela něco jiného než známe z Netflixu nebo Amazonu, služby si nebudou konkurovat. Z firmy se čím dál více stává cestovní agentura, rezervační platforma a turistický průvodce v jednom, u které filmy budou sloužit jen jako marketing. 

Diskuze (3) Další článek: Klasik mimozemšťan: krátké zkušenosti s editorem textů #Computer25

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,