Agnitum Outpost 7.0: stabilnější běh na Windows 7 a Vista

Se začátkem nového roku přichází další várka novinek okolo bezpečnostních řešení Outpost Firewall Pro, Outpost Antivirus Pro a Outpost Security Suite (součástí Firewall a Antivirus), které pocházejí z ruské vývojářské dílny Agnitum.

Vývojáři zveřejnili některé zajímavostni z pod pokličky firewallu. Pod Microsoft Windows 7 moduly pro síťovou aktivitu a filtrování obsahu nově používají Windows Filtering Platform (WFP) technologii. Přechod na tuto technologii vyřeší mnoho současných problémů Agnitum aplikací s Windows 7. Výhodné to je i do budoucna, protože WFP je platforma, kterou budou využívat i další verze operačních systémů Microsoftu.

Současně dochází k implementaci stejné WFP technologie i pro Windows Vista, kde doposud Outpost využíval TLI. Přechodem na WFP by měly zmizet kritické chyby a BSOD (modré obrazovky smrti).

Paketový filtr doznal širšího přeprogramování, týkající se především příchozích paketů a IRQ. Díky změnám filtrace méně zatěžuje procesor a byla vylepšena reakce v intenzivním síťovém provozu. Významné změny nastaly i u filtrování obsahu.

oss-amw2010.png
 Upravené uživatelské rozhraní Agnitum Outpost 7.0 (zdroj: agnitumblog.blogspot.com)

Outpost 2010 bude plně kompatibilní s Microsoft Windows 7, Vista (SP2), Windows XP (SP3), Windows Server 2003 a 2008. Podporované jsou všechny 64bitové verze Windows a plně kompatibilní s Microsoft Action Center. Vydání finální verze je naplánované na první čtvrtletí roku 2010.

Prozatím můžete stahovat současnou stabilní verzi Outpost Pro 6.7.1 nebo bezplatnou verzi Outpost Pro 6.5.1, obě naleznete na naší Gigamanii.

stáhnout program Outpost Firewall Pro 2009 6.7.3 Licence: shareware, 27 MB
Autor: Agnitum, Ltd.
Web programu: www.agnitum.com


stáhnout program Outpost Security Suite Free 7.1 Licence: freeware (pro nekomerční použití), 83 MB
Autor: Agnitum, Ltd.
Web programu: free.agnitum.com


Diskuze (3) Další článek: Živě T-10: nafouknutá bublina Y2K

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,