Amazon | Hacking | Únik dat

Aféru údajných štěnic v serverech Amazonu už nejspíše nikdo nikdy nevysvětlí

Říjnový report Businessweeku (Bloombergu) o (čínských) štěnicích připájených přímo na základní desky serverových počítačů, které měly ve svých datacentrech používat třeba Amazon a další technologické firmy včetně Applu, se nejspíše nikdy nedobere spolehlivého výsledku.

Businessweek sice i po první vlně odmítnutí ze strany dotčených firem svá zjištění hájil, nedokázal je však podložit dostatečnými důkazy. Jinými slovy, jeho obvinění byla natolik silná, že bylo třeba mít v kapse i silné důkazy.

Na stranu dodavatele Super Micro Computer, jehož hardware měl obsahovat podezřelý čip velikosti kondenzátoru v oblasti síťového/komunikačního obvodu, se postavily i některé americké bezpečnostní agentury.

Včera nakonec firma zveřejnila prohlášení o bezpečnostním auditu, který si nechala zpracovat u expertů z Nardello & Co. Ani ten neměl podle zprávy nic odhalit, nicméně audit se přirozeně týkal jen několika produkčních vzorků, takže by zjistil jen plošné nasazení štěnic.

Businessweek si za svoji říjnou zprávou i nadále stojí, a tak bude nejspíše případ už navždy zdrojem nejrůznějších spekulací a polopravd, což je to nejhorší možné východisko.

Diskuze (11) Další článek: Facebook si patentoval technologii, která dokáže předpovídat váš pohyb po městě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,