Reklama

ADSA-M2C - mistr klonování NVMe disků

Česká značka AXAGON přichází jako jedna z prvních se SuperSpeed USB-C 10 Gbps kovovou dokovací stanicí, AXAGON ADSA-M2C DUAL NVMe CLONE MASTER DOCK, která je mistrem klonování NVMe (PCI-Express) M.2 SSD disků.

Klonování SSD disku probíhá rychlostí až 1000 MB/s

Přes oboustranný USB-C konektor připojíte k počítači až dva disky, a to jak jednostranné, tak i oboustranné V obsahu balení ADSA-M2C najdete rovnou dva kabely pro připojení stanice - klasický kabel USB-C -> USB-A a také kabel USB-C -> USB-C.

adsa-m2c-04_body-hq.jpgadsa-m2c-03_speed-hq.jpg

Dokovací stanici také využijete pro snadné klonování obsahu připojených NVMe disků bez nutnosti připojení k počítači. Do prvního slotu stanice (source) zasunete zdrojový M.2 disk a do druhého slotu (target) zasunete cílový M.2 disk. Pak už jen stačí zmáčknout klonovací tlačítko a sledovat průběh klonování na stupnici vytvořené ze čtyř LED diod. Po zkopírování všech dat je na cílovém disku přesná kopie původního M.2 disku. Dock tak můžete využít jako autonomní zařízení pro snadné duplikování a vytváření obrazů disků. Je to nejjednodušší způsob, jak přenést obsah jednoho SSD disku na další SSD disk, a to i s funkčním operačním systémem jako je Windows, macOS, Linux apod.

adsa-m2c-02_clone-hq.jpg

Klonování SSD disku probíhá rychlostí až 1000 MB/s., přičemž celkový čas naklonování disku nezávisí ani tak na objemu dat, jako na kapacitě zdrojového disku. Podmínkou je, že cílový disk musí mít stejnou nebo větší kapacitu než disk zdrojový, jinak se klonování nespustí.

adsa-m2c-01_front-hq.jpg

Klonování proběhne nejvyšší možnou rychlostí

ADSA-M2C využívá rychlé rozhraní USB 3.2 Gen 2 a NVMe Express s podporou UASP, vám zaručuje, že klonování proběhne nejvyšší možnou rychlostí. Stanice také podporuje funkci TRIM pro omezení pozvolné degradace výkonu SSD v čase a umožňuje čtení S.M.A.R.T. informací monitorujících kondici připojených disků.
Napájení stanice je zajištěno pomocí přiloženého externího AC/DC adaptéru 5V - 3A se 150 cm dlouhým kabelem. Se svým rozměrem necelých 7 x 7 cm a bez mála 100 gramy, patří k těm nejmenším kovovým NVMe dockům na trhu.

Další článek: Čeští poskytovatelé internetového připojení musejí od 1. ledna blokovat stránky s nelegálními léky

Témata článku: ,