Adobe Photoshop | Adobe | Grafický editor

Adobe ukázalo nový Photoshop. Bude ještě lépe retušovat a ohýbat realitu

Los Angeles v těchto dnech hostí výroční konferenci Adobe MAX, přičemž firma zde představila mimo jiné novinky ve Photoshopu. Jen připomenu, že je už roky k dispozici v rámci předplatného, tedy s označením Photoshop CC.

Novinky v podzimním Photoshop CC:

Jednou ze specialit Adobe, kterou konkurence v takové kvalitě zatím neumí, jsou automatické tzv. content-aware retuše. To znamená, že se vybraná oblast dopočítá podle okolního obsahu. Podobné retušovací štětce sice nabízejí i ostatní, v případě Adobe to však stále funguje nejlépe.

Nový Photoshop pro iPad:

Firma nově zapracovala na content-aware výplni, kdy stačí označit objekt, který ve scéně nemá být a zároveň oblast, ze které má Photoshop čerpat. Výsledkem může být třeba fotografie kytky, ze které zmizí čmelák, nebo ulita šneka, ze které zmizí nečistota.

Adobe na těchto příkladech demonstruje, že se opravdu nejedná o primitivní klonovací štětec, ale podrobné dopočítávání konkrétních struktur tak, aby na sebe vše navazovalo.

Nový Dimension pro práci s 3D:

Z dalších novinek stojí za zmínku symetrické kreslení, lepší práce s 3D objekty nebo třeba v podstatě plnohodnotný Photoshop na iPadu. Firma zároveň představila Project Aero, který se specializuje na design pro rozšířenou realitu (AR).

Project Aero pro přípravu scény pro AR:

Na závěr si zaslouží zmínku i Project Gemini pro velmi věrné malování a kreslení nejrůznějšími digitálními štětci. Výsledek podle ukázek vypadá skvěle a je v podstatě rovnocenný kresbě a malbě na skutečné plátno.

04d319f0-91d1-4a4f-96fd-4eea2011a8d52c6d02cc-885f-42aa-a509-f3d0d2dd12a29aa50951-7e8c-44f8-a373-23f8d5d55703
Project Gemini od Adobe pro věrnou kresbu virtuálními štětci a pery
Diskuze (8) Další článek: Google zakomponuje svůj plánovač výletů přímo do vyhledávače. V češtině ale bohužel stále není

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,