AdmWin DE: Daňová evidence se vším všudy

Podnikáte a potřebujete evidovat své příjmy a výdaje, zaznamenávat zakázky, archivovat objednávky, uchovávat údaje ze skladu a na závěr vše pořádně spočítat?

AdmWin DE je program české provenience, jehož zkratka DE značí daňovou evidenci. Stáhnout a vyzkoušet můžete i jeho bratříčka se jménem AdmWin PU, který se zase stará o podvojné účetnictví. Oba programy dohromady tvoří kompletní systém pro samostatné podnikatele i menší obchodní společnosti, ve kterém naleznete snad vše, co ke správě svého businessu potřebujete.

Zakládáme firmu

Na počátku byla společnost. Z toho důvodu je po startu programu třeba vyplnit údaje o vlastní firmě, jejíž záležitosti dále AdmWin bude spravovat. Programu tak zadáte všechny důležité údaje, které bude později potřebovat k vyhotovení chtěných dokumentů, výkazů a vyúčtování. Ihned poté se vám nabídne graficky prosté okno, které chybějící barvičky a obrázky vykompenzuje nepřeberným množstvím funkcí.

sshot-1.png 
Úvodní info o vlastní společnosti.

Aby vše fungovalo správně a program dokázal zodpovědně pracovat, je třeba do něj vložit ohromnou spoustu informací. Kromě zadávání základních údajů o firmě tak budete muset ještě strávit notnou dávku času při vyplňování kolonek týkajících se obsahu skladu, bankovních účtů, spolupracujících firem, ceníku prací atd. Aplikace také nabízí adresář kontaktů, evidenci měnových kurzů či soupis dluhů.

sshot-2.png 
I ceník prací je třeba vyplnit.

Podnikání v plném proudu

Takto vložené údaje slouží především k tomu, že vám usnadní práci budoucí. Všechny funkce programu jsou provázány s datovou základnou, takže např. při vytváření faktury sáhnete po kontaktních informacích v adresáři firem apod. Program obsahuje několik funkčních modulů, z nich nejdůležitější jsou pochopitelně ty, které se orientují na zaznamenávání příjmů a výdajů společnosti. Jedná se tak o práci s účtenkami, fakturami, pohledávkami atd., které lze v připravených formulářích samozřejmě i tisknout.

sshot-3.jpg 
Vystavení faktury jedna dvě.

Daňová evidence se vztahuje i na dlouhodobý majetek (hmotný i nehmotný). Narazíte zde i na evidenci zakázek a všeho, co se jich týká (kontakt na zákazníka, vystavení dodacího listu, terminář atd.) Jako bonus pak slouží i nástroje pro správu skladů, jejich obsahu a pohybu položek mezi nimi. Naleznete zde i moduly pro personalistiku (výpočet mezd, pracovní smlouvy, tisk výplatních pásek apod.) a dokonce i knihu jízd.

sshot-4a.jpg 
Evidenční karta zaměstnance.

Komplexnost

AdmWin DE je sám o sobě neuvěřitelně propracovaným a komplexním nástrojem pro podnikatele a malé firmy. V kombinaci s AdmWin PU pak plně poskytuje funkce, na něž byste za obvyklých podmínek potřebovali několik na sobě nezávislých a často nespolupracujících programů. Ekonomický software tohoto druhu pochopitelně není zadarmo. Můžete si však bezplatně vyzkoušet jeho funkčně neomezenou verzi, kterou ale naplníte pouze do úrovně 200 záznamů.

sshot-5a.jpg 
Seznam jízd.

stáhnout program AdmWin DE 2.10 Licence: shareware, 9,4 MB
Autor: Vladimír Jehlička
Web programu: www.admwin.cz


fsc.jpg

 

Diskuze (4) Další článek: Oficiální průvodce Windows 7 v PDF zdarma ke stažení

Témata článku: , , , , , , ,