ADAMS pro Mechanical Desktop

Systém ADAMS si ve světě velkých CAD systémů vybudoval velké renomé v oblasti dynamických analýz. Nyní jsme se dočkali verze i pro Mechanical Desktop.
Systém ADAMS je ve světě velkých CAD systémů velmi známý a vybudoval si za několik let velké renomé v oblasti dynamických analýz. Nyní jsme se dočkali verze i pro Mechanical Desktop.

Firma Mechanical Dynamics nabízí portfolio čtyř produktů, které zasahují do oblasti od těch nejjednodušších pohybové analýz až po složité dynamické analýzy. Nejníže položený je Simply Motion – aplikace, která je určena pro rychlé zjištění pohybové analýzy. Dynamic Designer/Motion je určen pro komplexní kinematické analýzy. Dynamic Designer/Motion Lite má oproti Dynamic Designer/Motion určitá omezení. Vše je možné provozovat s AutoCADem R14 nebo Mechanical Desktopem.

Výsledkem analýzy jsou grafické prezentace simulace pohybu, grafy závislostí jednotlivých veličin a případně i statická a dynamická analýza sestavy. Typ analýzy, popřípadě poloha bodu pro tyto analýzy se volí až po výpočtu. Samozřejmostí jsou i prezentační výstupy ve formě video sekvencí s pohybem sestavy. Schopnosti Dynamic Designeru charakterizuje i seznam firem, které ho používají: ABB, General Motors, Gillette, Goldstar, Mack Trucks, Mercedes Benz Truck and Bus, Samsung, TW Racing a další.

Živě komentuje: Kdybychom měli shrnout v krátkosti největší přednosti Dynamic Designeru, vypíchli bychom především skvělou integraci do Mechanical Desktopu. Dynamic Designer pracuje se všemi daty, která jste v Desktopu vytvořili. Nejedná se o oddělené prostředí a není zapotřebí žádný převod vašich dat. Data vytvořená v Desktopu jsou asociativní s celou geometrií, vazbami a parametry. Uživatelé mohou využít některý z produktů Mechanical Dynamics, který se cenově výrazně liší podle toho, co chtějí tímto řešením získat. Simply Motion za velmi nízkou pořizovací cenu dokáže vyřešit základní rozhýbání soustavy, lze například zjistit, kde dochází ke kolizním stavům. Pokud potřebujete získat další informace o soustavě jako jsou rychlosti, zrychlení a silové účinky, bude pro vás Dynamic Designer/Motion ideální řešení. Ale to není vše, pokud vyžadujete komplexní dynamické analýzy, odpovědi je pro vás ADAMS, do kterého lze výsledky importovat. Více detailů najdete v Computer Design 2/1999 a v časopise Autodesk News 2/1999.

Váš názor Další článek: DeskJet 710C: Malý inkoustový ďáblík

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,