ACT! od Symantecu v programu Microsoftu

Mezi dvěma konkurenty Microsoftu je Lotus rozhodně nebezpečnější než Symantec: proto dochází k...
Mezi dvěma konkurenty Microsoftu je Lotus rozhodně nebezpečnější než Symantec: proto dochází k dohodě, podle které se známý osobní organizér Act 4.0 stává součástí nejnovější verze programu Microsoft Outlook 98.

Act je program, který bývá nejčastěji srovnáván s populárním programem Lotus Organizer, přičemž bývá často hodnoceni lépe; Microsoft takto zaceluje jedno z mála chybějících polí ve svých produktech. Act je rozhodně významně lepším produktem než Schedule+ - stejně jako WinFax (rovněž od Symantecu, a rovněž součást nového Outlooku) je kvalitnějším faxovacím programem než produkt od Microsoftu. Act se sice bude i nadále prodávat jako komerční software, ovšem v Outlooku je daleko dostupnější – mimo jiné proto, že Outlook je v prvních měsících zdarma ke stažení z Internetu.

Nicméně, ani konkurenční program Lotus Organizer nespí, byť se o něm ví podstatně méně než o konkurenčním Outlooku. Lotus Development totiž ohlásil upgrade na verzi 4.1, která obsahuje řadu zajímavých rozšíření od třetích firem, jako je CardScan pro automatické snímání obsahu vizitek a jejich převod do digitální podoby, FlightDisk a HotelDisk pro rezervace letů a hotelových pobytů atd. To jsou ovšem vlastnosti, které ocení především Američané, a evropskému (potažmo českému) uživateli mnoho neřeknou. V každém případě dnes v boji osobních organizérů není problém v ceně (Lotus Organizer 4.1 Premier Edition stojí okolo 80 USD), ale hlavně v tom, kdo je v rámci integrovaného balíku typu Office či internetového prohlížeče dostane na počítače uživatelů – a tady má Microsoft před lotusem nesmírně navrch.

Váš názor Další článek: Postavte si Pepův Navigátor

Témata článku: , , , , , , ,