Acoustica MP3 Audio Mixer – snadné mixování hudby

Pokud nekladete nároky na mixování hudby, pak by vám jistě mohl padnout do oka tento program, který pro domácí použití plně postačuje. Bližší informace o tomto programu se můžete dočíst v následujícím článku.
Chcete si vyzkoušet vlastní mixování hudby? Určitě snadno a rychle to půjde s Acoustica MP3 Audio Mixerem. Podporovány jsou formáty WMA, MP3, WAV a některé další. Mixovat lze v reálném čase všechny komprimované formáty, což je výhoda.

Instalační program má kolem 1,7 MB, takže ho zvládnout v krátké době stáhnout i modemisti. Pro funkčnost nepotřebujete nijak zvláště našlapaný počítač. Plně postačuje Pentium, 32 MB RAM, zvuková karta a operační systém Windows 98 a vyšší. Program jsem testoval pod Windows XP, kde nemá vůbec žádné problémy. Hned po spuštění je spuštěn demo snímek přímo od výrobce tohoto programu, kde si hned můžete poslechnout co všechno jde s programem dělat. Bohužel je program ochuzen o některé pokročilejší funkce pro mixování. Do hlavního časového panelu lze vkládat až 6 stop jakéhokoliv zvuku a to buď úryvků zvuků či písniček přímo ve formátu MP3. Sám jsem byl překvapen rychlostí s jakou MP3 Audio Mixer pracoval, když např. do dvou stop vložíte WMA a MP3 soubor o stopáži 6 minut. Všechny stopy lze libovolně mezi sebou mixovat, zvyšovat hlasitost, snižovat hlasitost. Bohužel však zde nenajdete efekty reverb, echo a některé další. Program lze snadno využít pro spojení např. mluveného slova a do pozadí vložit hudební doprovod.

Dalším zajímavou možností je ukládání takto namixovaných stop do finálního souboru, který může být WAV, WMA či MP3. U každého si navíc můžete měnit nastavení a parametry jako je BITRATE, STEREO, MONO, ID3 TAGy, kvalita a mnoho dalších. V programu lze přímo také nahrávat zvuky, které se přehrávají na PC, takže lze využít třeba mikrofonu či externího hudebního zdroje. S časovou osou se pracuje také velice snadno. Můžete měnit velikosti zobrazení, což je užitečné v případě, pokud již máte namixové zvuky či hudbu o větší délce a jednotlivé stopy se nevejdou na obrazovku. S každou zvukovou stopou lze pracovat přímo pomocí myši (zeslabování, zesilování, samotné přehrání, posuny na časové ose atd.). Finální výtvory lze samozřejmě vypálit na CD a to jak datové, tak hudební. K tomu je však nutné použít některého externího vypalovacího programu.

Co říci na závěr? Práce s tímto programem je snadná a rychlá. Použít se dá spíše pro domácí a amatérské potřeby. Takže pokud si chcete vyzkoušet jednoduché mixování s celou řadu doplňujících možností, pak Acoustica MP3 Audio Mixer určitě vyzkoušejte. Bohužel velkým omezením zkušební verze je časové omezení funkčnosti programu pouze na týden. Plná verze stojí 25 dolarů.

Diskuze (13) Další článek: Chyba v DivX 5.0.3

Témata článku: , , , , , , , , , , ,