Notebooky | Počítače | Acer | Chromebooky

Acer vychrlil nové počítače pro tento rok: je znát, že už nechce být levnou značkou

  • Acer uvedl nové počítače pro rok 2019
  • Inovovala se řada Aspire, jsou nové Chromebooky i Travelmate
  • Přibyla úplně nová řada a také herní stroje

Výrobci počítačů představují své novinky zpravidla na velkých veletrzích jako je CES, Computex nebo IFA. Acer ale na těchto akcích zpravidla ukáže jen něco málo a hlavní smršť novinek soustředí na svou velkou jarní prezentační akci. Ta letošní právě probíhá v New Yorku a Acer zde ukázal nové notebooky pro práci i běžné použití, herní stroje, zcela novou řadu počítačů i hromadu příslušenství. Seznamte se tedy s tím, co všechno Acer v tomto roce vypustí do obchodů.

1. Nové notebooky Aspire: povinná evoluce

Přehlídku novinek začněme tím zdánlivě nejnudnějším, ovšem nejprodávanějším – tedy notebooky pro běžné uživatele řady Aspire. Ty najdou uplatnění jak pro osobní, tak i pro profesní nasazení. Jsou to zkrátka univerzální notebooky, které nestojí moc. I tak už ale nespadají na úplné cenové dno, boje o nejnižší možnou cenu už Acer zjevně přenechal jiným.

Acer Aspire 7 jsou stroje s nejlepšími parametry. Tady se vyskytnou konfigurace s procesorem Intel Core i7 osmé generace, grafikami Nvidia GeForce GTX a paměť dosáhne až na 16 GB. Úložiště zastane jak PCIe NVMe SSD (až 1 TB), tak i klasický pevný disk (až 2 TB). Konfigurací bude na výběr několik, všechny však dostanou 15,6" IPS displej s rozlišením Full HD.

Acer 27.jpgAcer 28.jpgAcer 29.jpgAcer 30.jpg
Acer Aspire 7: Ačkoli je to zástupce základní řady notebooků, jedná se už o vyšší třídu

Základ těla je z plastu, ale víko a okolí klávesnice jsou kovové. Ve výbavě potěší rychlá Wi-Fi 802.11ac 2×2 a čtečka otisků prstů pro přihlašování. Zklamáním může být naopak absence Thunderboltu či USB v nejvyšší současné konfiguraci. Ceny budou startovat na cca 25 tisících.

Acer Aspire 5 bude dostupnější, ceny tu budou startovat na necelých 13 tisících korunách. Je to klasický univerzální notebook s 15,6" displejem typu IPS a s širokou nabídkou konfigurací. K dispozici budou procesory Intel Core osmé generace a k nim grafiky Nvidia GeForce MX250, ale také alternativa od AMD. Ta dostane procesory AMD Ryzen a k nim buď integrovanou grafiku Vega nebo externí Radeon RX 540.

Acer 22.jpgAcer 26.jpgAcer 23.jpgAcer 24.jpg
Acer Aspire 5: Už o něco levněji, kompletně v plastu, ale za to v barvách a nechybí ani čtečka otisků prstů

Acer Aspire 3 je nejlevnější alternativou. Oblíbená řada dostane hned tři velikosti displeje: 14", 15,6" nebo 17,3". Vždy s rozlišením Full HD. Také u těchto notebooků bude na výběr kombinace procesorů Intel s možností dedikované grafiky od Nvidie, nebo řešení od AMD. Zajímavostí je, že největší 17" verze dostane do výbavy ještě i DVD mechaniku. Jinak je tu i u menších úhlopříček standardem možnost kombinace disku SSD do slotu M.2 a velkého úložiště k tomu.

Acer 19.jpgAcer 20.jpgAcer 21.jpg
Masová notebooková klasika Acer Aspire 3. Pokračuje ve třech velikostech a mnoha konfiguracích

Notebooky se začnou prodávat od května za ceny od devíti tisíc korun. Oproti stávajícím modelům nepředstavují žádnou revoluci, ale to se od nich ani neočekávalo. Důležité je, že prošly modernizací a stále si tak udržují dobrý poměr ceny a výkonu. Dá se očekávat, že se tyto základní notebooky budou i nadále prodávat ve velkém.

Acer 16.jpgAcer 17.jpgAcer 18.jpg
Acer Aspire 1: nejlevnější notebook od Aceru. Z tohoto segmentu už Acer pomalu vyklízí pozice, a tak není nabídka konfigurací nějak široká: prodává se jen 15,6" verze s eMMC úložištěm a různými kombinacemi paměti a procesorů. Tyto stroje už jsou v prodeji.
Diskuze (28) Další článek: Týden Živě: Microsoft Chrome, šmírující Amazon a zákony robotiky podle EU

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,