Notebooky | Acer

Novinky Aceru: Swift X dostal grafiku RTX 3050 Ti, herní dělo Predator Helios 500 pak 4K miniLED

Na globální tiskové konferenci představil Acer hlavní novinky pro druhou polovinu letošního roku. Mezi mnoha uvedenými produkty nás zaujaly především dvě novinky z opačných konců nabídky.

Tenký lehký s RTX

Nový Acer Swift X vychází z klasické kancelářské řady notebooků Aceru, nabídne tedy tenké tělo a úspornější procesory Ryzen série 5000U. Rovnou ale také dostane nedávno představenou grafickou kartu RTX 3050Ti, čímž přinese podporu raytracingu a hlavně DLSS do nové kategorie notebooků. 

image.png
Acer Swift X

Swift X obsahuje 14" FullHD displej, konektory USB-C (pochopitelně bez Thunderboltu) a Wi-Fi 6. Začne se prodávat v létě od ceny 899€.

V hlavní roli MiniLED

Acer Predator Helios 500 na první pohled vypadá jako pořádný kus herního nářadí s grafikou RTX 3080 a procesory Intel 11. generace. Především se ale bude nabízet s 17,3" displejem 4K/120Hz a podsvícením s MiniLED. Na notebookové poměry tedy dostanete mimořádně jasný displej splňující normu Vesa Display HDR 1000 s lokální regulací podsvícení v 512 zónách, což je víc než u mnoha výrazně větších televizorů. 

image.png
Acer Predator Helios 500

Pokud potřebujete rychlejší displej, v nabídce najdete také 360Hz FullHD panel. Hráči také ocení magnetické klávesy WASD, které umí interpretovat různou sílu stisku a například tedy měnit plynule rychlost chůze nebo jízdy ve hře.

První miniLED v displeji noteboooku už před rokem a půl ohlásila firma MSI, ale začala ho prodávat až ke konci loňského roku, kdy už byly na spadnutí novější herní grafiky a tak drahý notebook se starší grafikou ztratil trochu smysl. Helios by ta ale měl zvládnout na trh docela rychle. Predator Helios 500 se začne prodávat v červenci za ceny od 2499 €. 

Váš názor Další článek: Sledujte živě: Raketa Sojuz 2.1b vynese do vesmíru další satelity OneWeb

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,