Acer má prototyp notebooku s druhým displejem místo klávesnice

Nedávno jsme vás informovali o zajímavém zařízení Libretto W100 od Toshiby, které obsahovalo dva displeje a žádnou klávesnici. Ta byla nahrazena virtuální (několik druhů), která se zobrazovala na jednom z displejů. Libretto W100 je malý „netbook“, který sice výkonem neoplývá, je však skladný a lze využít několik poloh například pro čtení elektronických knih. Na serveru TechReviewSource se však objevily neoficiální fotografie další modelu, který z tohoto konceptu vychází.

Zatím neoznačený notebook od Aceru, který je dle dostupných informací ve fázi prototypu, obsahuje dvojici 15" displejů a je založen na dvoujádrovém procesoru Intel Core i5 s frekvencí 2,67 GHz. Na spodním displeji je zobrazena virtuální klávesnice, která má standardní notebookový vzhled včetně touchpadu. Díky displeji je možné zobrazit různá multimediální a ovládací tlačítka. K dispozici nejsou žádné další podrobnosti o konfiguraci, ceně nebo kdy bude tento notebook uveden na trh.

photo-1.jpg photo-2.jpg photo-3.jpg
 

U takto velkého notebooku je však „výhoda“ druhého displeje rozporuplná, menší zařízení typu Libretto, které má 7" displeje, lze díky rozměrům a nízké hmotnosti snadno natočit na výšku a využít tak různých možností pohledu například jako při čtení knížky. V případě velkého notebooku je ale přetáčení takřka nemyslitelné a při těchto rozměrech je psaní na klasické klávesnice jistě pohodlnější a rychlejší, především kvůli zpětné vazbě fyzické klávesy. Napájení druhého displeje také znamená vyšší spotřebu a tím pádem menší vydrž. Jedná se však o zajímavý koncept, který by mohl některé uživatele zaujmout.

Diskuze (23) Další článek: Muž uhodil pěstí Jana Krause. Podvodná Facebook stránka k prodeji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,