Acer Aspire Revo: ideální nettop s Nvidia ION zítra v prodeji

Na serveru Fudzilla se objevila zpráva, že od zítra bude dostupný nový nettop s Nvidia ION, konkrétně Aspire Revo od společnosti Acer. V prodeji by měl být v Německu za stejnou cenu jako nettopy od MSI či Asusu, výbava je však mnohem lepší, než nabízí konkurenční modely.

Acer Aspire Revo má procesor Intel Atom N230 na frekvenci 1,6 GHz, 2 GB operační paměti, vyměnitelný 160GB pevný disk, a nejdůležitější komponentu v podobě čipsetu Nvidia ION s integrovaným grafickým čipem GeForce 9400. Samozřejmě nechybí WiFi, gigabitový ethernet či čtečka paměťových karet 4v1. LCD televizi či monitor můžete připojit pomocí HDMI výstupu.

Nettop je dodáván s operačním systémem Windows Vista Home Premium, a díky čipsetu Nvidia ION můžete přehrávat plynule i Full HD videa (PureVideo 2.0), hrát relativně nové hry a využít i možnosti CUDA či PhysX.

Cena je stanovena na 299 Euro (přibližně 9 000 Kč s DPH), za kterou dostane počítač s miniaturní velikosti a nízkou spotřebou, který zvládne kromě běžných kancelářských činností i multimediální využití a je tak vhodný i jako HTPC.

acer-aspire-revo-1.jpg

 

Diskuze (2) Další článek: Hardwarová akcelerace HD s Intel GN40 jen na Windows Vista a Windows 7

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,