A je to tady: Corel zvažuje prodej své linuxové divize

Diskuze čtenářů k článku

Johny Cage  |  20. 04. 2001 19:35

Co ze to nahrazuje produkty firmy Corel ? StarOffice ? Tak presne tady me napadla otazka z predmetu. Akorat trochu sprostrejsi. Pane Holciku, vy snad pouzivate StarOffice ? Zkusil jste si to alespon nainstalovat ? Ja jsem to udelal a jestli tvrdite, ze to nahrazuje produkty Corelu, nebo i M$, jste uplne mimo. Myslim, ze StarOffice je uplne nepouzitelny pro cloveka, ktery potrebuje opravdu neco delat. Pouzit se da akorat na to, aby se psalo, ze nahradi M$ Office, ale ani tam nema sanci. Ma totiz tak blbe ovladani, ze jsem to musel po prvnim pouziti smazat. Silenost !!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr J.  |  20. 04. 2001 19:35

pro džonyho kejdže:

Hmmm, jste se pěkně rozohnil. Jen tak pro zajímavost - co nemůžete udělat ve Starech a v Office jo?? Jestli mluvíte třeba o tabulkách, které počítají cokoliv si vymyslíte, jakkoli si to vymyslíte - jen tak pro zajímavost, tady máte dva okopírované vzorce ze Starových tabulek Jeden přičítá dny do "fasování hygieny" a druhý je z tabulky "skladového hospodářeství" (jenom doufám, že se to okopíruje komplet, a že asp z toho nic neodmaže?)

=IF(C30;C3+28;" ")

=COUNTIF(C60;E5-D6+C6;COUNTIF(D60;E5-D6+C6;""))




Převod tabulky z Office 97/2000 do StarOffice je taky OK - vzorce a formátování zůstanou zachovány, jen někdy jsou problémy s písmen (UNICODE)


Pracoval jste někdy se StarOfficovým poštovním klientem? V čem je podle vás horší než Outlook?

Co je podle vás znamená to "... StarOffice je uplne nepouzitelny pro cloveka, ktery potrebuje opravdu neco delat ..." opravdu dělat? Co
opravdu dělat?
Když je StarOffice nepoužitelný, prosím specifikujte to proč, jak a v čem.
Jinak si o vás mohu myslet, že jenom kalíte vodu a píšete o tom, očem nemáte ani páru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Johny Cage  |  20. 04. 2001 19:35

Ja netvrdim, ze StarOffice chybi nejake konkrektni funkce, ktere ma M$ Office. To ne. Navic je mi jasne, ze vy nejste clovek, o kterem tvrdim, ze je pro nej StarOffice nepouzitelny. ASP, UNICODE - spousta pojmu, ze ano. Proto si myslim, ze vodu nekalim. Bezny uzivatel potrebuje napsat dopis, secist tri sloupce atd. Prvni podminka pouzitelnosti programu je pro nej srozumitelnost, logicky, co nejjednodussi koncept ovladani. A tim bych asi tak skoncil. Mozna se vam zda ovladani a vzhled StarOffice uplne normalni, ale beznemu uzivateli ne. M$ ma alespon toto zvladnute. Mimochodem, uz ma konecne cestinu ? Jestli si o mne chcete myslet, ze pisu o necem, cemu nerozumim, vase vec, prilis me to nevzrusuje. Ale budiz, moje specifikace toho, proc je StarOffice nepouzitelny podle vasi struktury. (mimochodem objevila se uz v prvnim komentari i zde, ale podle me) : Proc, jak a v cem je nepouzitelny. 1) protoze ma nemozne ovladani, ja navim nemel k dispozici ani ceskou verzi programu.
2) velmi nepouzitelny.
3) v podstate ve vsem, protoze muze mit vsechny fce, ktere M$, kdyz se s nimi ale pracuje jeste hure a neprehledneji nez v M$, tak co ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Alex Andre  |  20. 04. 2001 19:35

Zajímavé by také bylo vědět co se stane s Corel Wordperfect Office? Také další oddělení Microsoftu? nebo se sloučí s MS Office a tím Wordperfect zanikne? či bude dále konkurovat MS Office? No to snad ne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor