8 tipů na vánoční dárky, které pořídíte online [Vánoce 2013]

Pokud Vánoční dárky řešíte na poslední chvíli a nejradši u toho nevstanete od počítače, bude se vám hodit několik tipů, jaké originální online dárky pořídit.

Doména a vlastní e-mail: Pěkná adresa potěší

Tento tip připomínáme před vánoci už poněkolikáté, ale myslíme si, že je stále dobrý. Doménou totiž můžete překvapit členy rodiny, kteří nejsou příliš internetově zdatní. K samotné doméně jim můžete připojit i svůj servis a na otázku „K čemu mi to bude?“ můžete odpovědět například originální e-mailovou adresou, která nemá za zavináčem název internetové korporace, ale třeba příjmení.

Domeny .png
Domény nejsou nic drahého, ale je vhodné objednávku natáhnout rovnou na několik let  (zdroj: Wedos)

Chcete-li pořídit samotnou doménu, budou vám stačit necelé dvě stovky, ale doporučujeme předplatit ji rovnou na více let, aby obdarovaný nemusel hned za rok platit její prodloužení. Nakoupit můžete i libovolného registrátora, ceny jsou od 150 Kč na rok, v různých akcích i méně.

Pokud chcete navíc přidat i e-mail, nemusíte nutně platit za e-mailový hosting. Jde to i zdarma. Dříve se k tomu hojně využívala služba Google Apps, kdy uživatel získal Gmail na vlastní doméně, ale ta už je pro nové registrace placená. Alternativou z nabídky renomovaných internetových firem je řešení od Microsoftu. Moderní e-mailovou službu z Outlook.com můžete provozovat na vlastní doméně, bude přitom fungovat na mobilních platformách a synchronizovat se s programy Live Mail či Outlook.

Následně stačí novou e-mailovou adresu vytisknout na vkusný dárkový poukaz a přidat přístupové údaje. Upozornění na expiraci domény poté přesměrujte na tento nový e-mail – pokud jej obdarovaný začne skutečně používat, neujde mu informace o vypršení domény.

V další kapitole poradíme něco více pro zábavu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,