8 tipů na monitor pod stromeček [Vánoce 2014]

Mít kvalitní a dostatečně velký monitor je základ pohodlné práce na počítači. Přinášíme několik tipů, které vás mohou nasměrovat v aktuální nabídce monitorů na trhu.

Iiyama ProLite X2483HSU: Nejlevnější dobrý monitor

Aktuální cena: 4 779 Kč

V případě, že vybíráte monitor za co nejnižší cenu, ale nechcete se smířit s horší obrazovou kvalitou, zkuste Iiyama ProLite X2483HSU. Jedná se o 24" monitor s rozlišením Full HD a panelem typu AMVA+. Tento typ panelu stojí někde mezi technologií IPS a TN. Nabízí široké pozorovací úhly podobně jako IPS, vysoký kontrastní poměr a oproti starší technologii MVA také kratší odezvu. Tento monitor prošel testlabem redakce Computeru a příjemně překvapil zobrazovacími schopnostmi.

iiy.jpgiiy1.jpgiiY2.jpg
Designově se Iiyama naprostro ztratí v zástupu jiných monitorů • Chybí polohovatelná noha, nicméně díky přítomnosti děr pro VESA držák si můžete monitor připevnit na libovolný držák

Konektorová výbava je čistě základní a obsahuje D-Sub, DVI-D a HDMI. Oproti základu má ale navíc vestavěné reproduktory (2× 2W) a USB 2.0 hub se dvěma porty. Nemá sice výškově nastavitelnou nohu, na zadní straně je ale uchycení pro VESA držák. Co se týče panelu, pak je jeho zobrazení barev velice věrné i bez kalibrace a podsvícení lze regulovat v širokém rozsahu. Mezi jeho výhody pak také patří absence PWM pro regulaci intenzity podsvícení.

00_lg-product_mp76_medium_05.jpg00_lg-promo_crystal_float_76.jpgLG.jpg
LG už je jiná písnička, alespoň co se vzhledu týče • Displej rozšířený až do okrajů vypadá efektně

Podobné kvality zobrazení dosahuje také monitor LG 24MP76 s velice podobnou cenovkou. Místo AMVA panelu používá IPS, rozlišení ale zůstává stejné a úhlopříčka také. Je vhodnou alternativou, pokud více dbáte na design. V reálu vypadá vskutu velmi dobře a ozdobí pracovní stůl. Má rovněž vestavěné reproduktory, jejíchž zvuk je v porovnání s konkurencí na lepší úrovni. 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,