8 nejlepších výkonných notebooků na doma [redaktoři radí]

Plánujete si koupit nový notebook, který bude převážně plnit úlohu domácího počítače? Poradíme vám, co se v tomto segmentu aktuálně nabízí a doporučíme konkrétní modely.

Lenovo IdeaPad Z50-70: Nejdostupnější rozumná patnáctka

Aktuální cena: 12 990 Kč

Pokud pro práci potřebujete operační systém Windows a hledáte notebook s kvalitním displejem a základní porcí výkonu pro svižnou kancelářskou práci bez kompromisů, mohlo by vás zaujmout právě Lenovo IdeaPad Z50-70.

268252.jpg
Notebook láká na dobrý displej a nízkou cenu

Za 13 000 Kč totiž nabízí procesor i3, který představuje minimum pro plnohodnotný pracovní notebook. V případě tohoto konkrétního modelu se sice jedná o starší architekturu Haswell, nicméně výkonový rozdíl od novějších procesorů Broadwell není příliš velký. Co se týče pamětí, poskytuje notebook 4 GB operační paměti a hybridní disk s kapacitou 1 TB. Pevný disk má 8 GB cache paměť pro rychlejší chod často spouštěných aplikací.

Proč doporučujeme

  • full HD displej
  • nízká cena
  • procesor Core i3
  • hybridní disk

V této cenové kategorii notebook vyniká zejména dobrým displejem s rozlišením 1 920 × 1 080 bodů. Pokud od počítače vyžadujete kvalitu zobrazení, je Full HD displej nutný základ. Konstrukčně notebook nepředstavuje nic výjimečného. Má průměrné rozměry i hmotnost a design je jen otázkou vkusu. Povrch tvoří pouze plasty a notebook nedisponuje nijak zvýšenou odolností.

Z výbavy stojí za zmínku WiFi 802.11 ac, sáťový konektor a dnes již neobvyklá DVD vypalovačka. Naopak nepotěší, že ze tří USB portů je pouze jeden typu 3.0. Konektorová výbava je jinak celkem bohatá a obsahuje i starší analogový VGA výstup, HDMI, kombinovaný audio jack a čtečku SD karet.

img.asp.jpeglenovo-ideapad-z50-70-white.jpeg
Počítač svým desginem neurazí • Musíte počítat s větší hmotností 2,4 kg

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,