7 nejúchvatnějších obchodů Applu, které stojí za návštěvu

Obchody Applu se staly stejně legendární jako jeho počítače. Jsou jedinečné a některé z nich natolik zajímavé, že stojí za návštěvu, i když si v nich nic nekoupíte.

7. Opéra, Paříž, Francie

Opéra, Paříž, Francie (01).jpg Opéra, Paříž, Francie (02).jpgOpéra, Paříž, Francie (03).jpg
Opéra, Paříž, Francie (04).jpg Opéra, Paříž, Francie (05).jpgOpéra, Paříž, Francie (07).jpg 
Opéra, Paříž, Francie (08).jpg Opéra, Paříž, Francie (09).jpg Opéra, Paříž, Francie (10).jpg

Tento pařížský Apple Store se neproslavil tolik svým řešením, jako případem z loňského Silvestra, kdy byl v pozadí oslav příchodu nového roku vykraden. Podle některých zpráv byla škoda na odcizeném zboží 1,3 milionu dolarů. Nedivíme se, je to velký obchod a skladové zásoby má nemalé.

Obchod byl otevřen 3. července 2010 a nachází se v historickém centru Paříže v blízkosti budovy Opery. Možná byste čekali sklo, ocel a moderní architekturu, ale Pařížský Apple Store je jedním z těch, kde Apple využívá stávající historickou zástavbu a musí ctít původní architekturu historického, původně bankovního domu. Výsledkem je monumentální prostor s vysokými zdobenými sloupy, nad kterým je skleněná střecha zajišťující přes den přirozené světlo v prostoru. Dřevěné schody a ozdobná kování rovněž nejsou běžnou součástí Apple Storů, ale tady je uvidíte. Stejně tak vykládanou podlahu z bílého mramoru.

Na hlavní ploše ve spodní části prodejny jsou produkty k vyzkoušení a nabídka dalšího zboží, na ochozu v patře pak místa pro školení, konzultace a Genius bar.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,