7 možných konců, které jednou postihnou každý startup

Každý den se narodí tisíce dětí a zahyne nějaký ten internetový startup. Žijeme v době, kdy vznikají jako na běžícím pásu, většina ale skončí v zapomnění. Naštěstí existují i výjimky.

3. Přehřátý start (Hive.im)

Na sklonku srpna jsme psali o novém neomezeném úložišti Hive.im. Služba fungovala a nic nenasvědčovalo tomu, že by se na tom něco mělo měnit. Informace prolétla velkými technologickými weby a autoři služby se mohli tetelit blahem, že se jim podařilo zaujmout. Když se však uživatelé před pár dny pokusili přihlásit ke svým sbírkám dat, měli smůlu. Namísto toho na ně vyskočila informace, že skončila betaverze a brzy přijde ostrá verze.

Hive.im.png
Hive.im ukončil betaverzi, zablokoval původní účty a teď se čeká na definitivní podobu. Bude to ale ještě někoho zajímat, když o něm média psala už v létě?

Data jsou fuč a autor ani nikoho neinformoval alespoň e-mailem. Opravdu byste chtěli na takovou službu ukládat data? Především ale hrozí to, že o ostrém startu už nikdo nenapíše, už to totiž nebude nikoho zajímat. Přehřátý a divoký start je tedy další slabinou mnoha startupů.

Po úspěšném startu následuje zbrklá chyba, která otráví stávající uživatele a deklasuje celou službu. Co se dá od takového startupu čekat? Rychlé zapomnění a zánik.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,