6 nejlepších programů pro střih a základní úpravy zvuku

Chcete si sestříhat hudební skladbu nebo zvukový záznam rozhovoru, vytvořit vyzvánění, upravit hlasitost či si jinak pohrát se zvukem? Pak sáhněte po těch nejlepších programech.

Goldwave

GoldWave je komplexní digitální audio editor, který je v lecčems značně podobný Audacity. Oproti němu ale disponuje jistou nevýhodou – za jeho užívání se musí platit. Cena licence ale není nikterak kriminální a spokojený domácí uživatel zvládne oněch 60 dolarů v případě spokojenosti našetřit. Program je možné zakoupit také v jednoroční levnější licenci.

goldwave1.png

Každopádně dělá přesně to, co od něj očekáváte - přehrává, edituje, mixuje a analyzuje audio. Podporuje speciální efekty jako například slábnutí, ekvalizér, dopplerův efekt, ozvěnu, reverse atd. Můžete si nahrát staré písničky z kazet, desek, rádií a podobně a pomocí GoldWave vyčistit od šumu a praskání. Konvertuje soubory z / do různých formátů (wav, mp3, ogg, aiff, au, vox a další).

goldwave2.png

Program je také možné značným způsobem přizpůsobit potřebám a vkusu jednotlivých uživatelů, takže s vizualizací si lze hrát desítky minut. Výhodou aplikace rovněž je, že se na jejím vývoji neustále pracuje. Velkým podporovatelem Goldwave na fóru byl čtenář scotch11, který jej podle svých slov používá ke své spokojenosti již dlouhá léta.

Stáhnout Goldwave, placený (7,8 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,