5 nejlepších textových editorů v prohlížeči

Nejznámější textový editor na webu patří do balíku Googlu. Ten však není jediný, kdo umožňuje tvořit text přímo v prohlížeči. Vybrali jsme i méně známé služby s nestandardními funkcemi.

Průkopníkem mezi kancelářskými balíky na internetu je jednoznačně Google. Ten svoje Google Docs, nyní zařazené pod úložiště Drive, vystavěl na odkoupené službě Writely.

Za tu dobu se však vestavěný textový editor změnil k nepoznání a především se naučil mnoho nových funkcí. Zbraní je především jednoduchá spolupráce s kolegy. Vytvářený dokument stačí nasdílet a všichni, komu zašlete odkaz nebo přiřadíte práva mohou dokumenty editovat.

gdrive.jpg

Funkčně je na tom Google podobně jako neplacené Office Online. To platí i o kontrole pravopisu, kdy si Google poradí s gramatikou a stylistiku nechá na vás. Naopak jako jediná možná online volba bude Google Drive pro pokročilé uživatele vyžadující podporu maker. Ty lze vytvářet přímo ve vestavěném nástroji Google Script. Stejně tak je možné do dokumentů vkládat třeba rovnice nebo složitější grafiku.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,