5 nejlepších programů pro vytváření virtuálního CD

Přestože DVD mechaniky mají svou éru za sebou, stále má ještě spousta lidí vytvořené zálohy v podobě obrazů disků, které s různou frekvencí používají.
Kapitoly článku

DAEMON Tools Lite

Dlouhodobě jeden z nejpopulárnějších programů pro práci s virtuální mechanikou, který je možné ve verzi Lite používat k nevýdělečné činnosti zdarma. S Daemon Tools Lite lze naráz připojit až čtyři virtuální mechaniky a pracovat s nimi ve vysoké rychlosti. Program pohodlně ovládáte skrze ikonku v systémové liště, či na starších Windows prostřednictvím gadgetu pro Windows Sidebar.

daemon.jpg

Výhodou aplikace je široká podpora nejrůznějších formátů, takže tam, kde ostatní včetně Windows ztrácí dech, DAEMON Tools bez obtíží pracuje. Program dokonce sám zvládá vytváření ISO a dalších souborů, přičemž zvládá jejich kompresi, ochranu heslem i správu celé kolekce.

Podporovatelem programu na fóru byl např. diskutující s přezdívkou m764268, který jej používá již roky úplně bez problémů. Výtku proti aplikaci měl PhoeNiX177, který kritizoval nechtěný balast při instalaci, což podle něj v případě VirtualClone Drive nehrozí. Oproti tomu ale vystupuje Chupacabras, který je dlouholetým uživatelem DAEMON Tools, ale nic podobného nezaznamenal.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,