5 nejlepších online čteček pro RSS

Většina online čteček vypadá velmi podobně. Každá z nich však nabízí funkce navíc, které mohou výběr té oblíbené zkomplikovat. Co všechno RSS čtečky na webu dovedou?

Inoreader

Další čtečka jde trošku odlišnou cestou, i když základ se příliš neliší. Způsob přidávání RSS zdroj, či čtení je stejné jako u většiny služeb. Inoreader však nabízí některé funkce navíc, jenž by některé uživatele mohly zaujmout.

Jde především o organizaci zdrojů do skupin třeba podle témat. Takto lze vytvořit několik „dashboardů“, na které bude přibývat pouze obsah z vybraných kanálů. Pokud tedy nechcete procházet jednotlivé weby nebo naopak kompletní proud zpráv, lze si takto vyfiltrovat třeba pár nejoblíbenějších zdrojů.

ino.jpg

Další odlišností je možnost přidávat stream z Twitteru. Inoreader by však neměl sloužit jako běžná čtečka Twitteru, ale pro aktuální sledování zpráv. Lze tedy vyhledat určitý hashtag a ten si dočasně nechat zasílat do kanálu zpráv v Inoreader.

Vyhledávání ve zdrojích je v případě Inoreader již v bezplatné verzi a premium účet zprovozňuje další úpravy „dashboardů“. Lze díky tomu například získat statistiky o nejvíc čtených zdrojích, o době ztrávenou čtením atp.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,