Software | Nejlepší programy

5 aplikací, které vymáčknou z PrintScreenu maximum

  • Pokud často pracujete se screenshoty, pořiďte si některou z následujících aplikací
  • Maximálně zjednoduší a zrychlí celý proces včetně uložení
  • Umožní aplikování základních efektů nebo upload na internet

U mnoha uživatelů vypadá postup pro vytvoření snímku obrazovky následovně – stisknutí klávesy PrintScreen, otevření grafického editoru nebo Malování ve Windows, vložení obrázku ze schránky a následné uložení. Pokud však se screenshoty pracujete pravidelně, bude se hodit některý z programů, který tento proces značně zjednoduší.

PicPick

Jednou z aplikací, bez nichž by se neobešla naše redakce, je jednoznačně PicPick. Ten je primárně určen pro tvorbu screenshotů, nicméně nabízí i další užitečné možnosti.

Ve výchozím stavu pracuje PicPick s klávesovými zkratkami využívající právě PrintScreen. V zásadě jsou to hlavní dvě – Ctrl + PrintScreen pro zachycení některého z otevřených oken a Alt + PrintScreen pro ruční výběr oblasti, která má být uložena.

Desktop 06.30.2017 - 13.10.42.01.png
PicPick

Zároveň lze jednoduše nastavit, jak se má aplikace chovat po pořízení screenshotu. Buď jej může rovnou uložit a nic dalšího s obrázkem neprovádět, nebo jej naopak může otevřít v integrovaném editoru. Ten nabídne tradiční prvky pro anotaci, ale třeba také pro rozostření částí snímku. Samozřejmě nechybí ani přímé sdílení rovnou z editoru.

Mezi zmíněné užitečné funkce patří například kapátko, kde lze kdykoliv zvolit libovolný bod na obrazovce a PicPIck vrátí přesnou hodnotu jeho barvy. Podobně potom lze měřit zobrazené prvky pomocí integrovaného pravítka nebo rychle vyvolat funkci Lupy.

Diskuze (16) Další článek: Před 10 lety Apple odpálil novou éru. Začal prodávat iPhone

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,