4 online nástroje pro správu a editaci PDF dokumentů

Vyplnění formuláře, anotace dokumentu, spojení několika stránek do jednoho souboru nebo kompletní vytvoření PDF dokumentu. To vše zvládnout editory, které běží v prohlížeči.
Kapitoly článku

PDFescape

První nástroj PDFescape můžeme nazvat jako nejuniverzálnější. Kombinuje nástroje, které najdete v běžném Adobe Readeru a ty, jenž nabízí třeba Preview v OS X. Základem jsou prvky, které lze vložit na stránku – kromě textu jsou to samozřejmě i obrázky, základní tvary, ale i prvky formulářů. Bez problému tak zde můžete kompletní PDF vytvářet.

Další typ nástrojů slouží pro anotaci dokumentů. Přidávat můžete běžné poznámky a také zvýrazňovat text. Výhodou, kterou žádný další editor z našeho výběru neumí, je kompatibilita s ostatními prohlížeči PDF. Pokud tedy použijete anotaci v PDFescape, zobrazí si ji i uživatelé na Macu v Preview nebo ve Windows ve Foxit Readeru či Adobe Readeru.

escape.jpg

A aby byl editor kompletní, přidali mu vývojáři ještě schopnost pracovat s celými stránkami. Ty můžete otáčet, tvořit mazat, ale i doplňovat. Pokud tedy potřebujete z PDF vybrat pouze jednu stránku a tu někomu zaslat, PDFescape to dovede. Stejně tak můžete však spojit několik dokumentů do jednoho. A pokud si naskenujete dokument, který by však potřeboval oříznout, i pro to má editor funkci.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,