4 netradiční prohlížeče, jimiž můžete nahradit Chrome

Nejznámější čtveřice prohlížečů je jasná - Chrome, IE, Firefox a Opera. Existují však alternativy, které svými funkcemi často zaběhnuté prohlížeče překonají. Vybrali jsme čtyři nejpovedenější.

Midori: Jednoduše, ryhle, bezpečně

Prohlížeč Midori je vyvíjen jako Open-source a svoje uživatele rekrutuje spíše na linuxových systémech. Prohlížeč ale můžete provozovat i na Windows. Narozdíl od Konqueroru je instalace triviální a stejně tak prohlížeč vsází na jednoduchost. Další silné stránky zmiňované tvůrci jsou rychlost a bezpečnost. 

Midori je postaven kolem jádra Webkit a nemá tak problém s technologiemi HTML 5 či CSS 3. Vývojáři se jej snaží prodat především jako jednoduchý prohlížeč oproštěný od nepřehledného vzhledu a zbytečných funkcí. Za jedinou funkcí navíc, která je nestandardní, můžeme považovat čtečku RSS kanálů.

rdio_uncompressed.png
Midori

Nečekejte však synchronizaci záložek nebo hesel, či jné pokročilé funkce. Midori bude zajímat především ty, kteří touží po jednoduchém a velmi rychlém prohlížeči například na cesty. Přímo na webu vývojářů totiž najdete ke stažení portable verzi pro používání z flashky.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,