4 nejlepší programy pro zpracování fotek z dovolené

Hromady fotek z výletů, dovolených a prázdninových akcí volají po zpracování. V čem se vám budou krotit nejlépe? Radíme s přispěním názorů čtenářů Živě.cz

1. Zoner Photo Studio

Komplexní program pro zpracování fotek Zoner Photo Studio je u nás velmi oblíbený mimo jiné díky tomu, že pochází od brněnských tvůrců. Ti s ním postupně dobývají celý svět. A není divu, Photo Studio je navrženo tak, aby kompletně pokrylo postup zpracování fotek od organizace až po pokročilé úpravy. Nic důležitého v programu nechybí.

ZPS 15.jpg
Zoner Photo Studio 15

Právě velké množství funkcí pokrývající celý proces zpracování fotografie je možná Zoner Photo Studiu paradoxně trochu na škodu. Na první pohled může program na méně zkušené uživatele působit trochu komplikovaně a osvojit si všechny funkce chvíli potrvá. Ale umí prakticky všechno. „Nenašel jsem za osm let fotografie úkon, který by nezvládl. Krom tedy složitých panoramat, která spojuji v Huginu,“ svěřil se na fóru Tomáš Vrabec. Zoner Photo Studio využívá i na zpracování fotek z formátu RAW.

Nutno připomenout, že Photo Studio zvládá i to zpracování panoramat, i když tato funkce možná má své limity. Celý program je prošpikován možnostmi uživatelského nastavení, které si můžete ukládat snad v každém dialogovém okně. Podporuje i hardwarovou akceleraci, kdy se grafická karta postará o rychlejší zpracování náročnějších úkonů.

Kdo věnuje trochu času průzkumu funkcí Zoner Photo Studia, ten bude nadšen. Jsou tu pokročilé organizační funkce, snadné hodnocení a popisování fotografií, možnosti klasických fotografických úprav i efektů, nechybí možnost vyvolání z formátu RAW ani možnost publikace na internet.

Zoner Photo Studio se aktuálně nabízí ve verzi 15. V edici Home stojí 749 Kč, edice Pro s pokročilými funkcemi vyjde na 1 499 Kč.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,