4 nástroje pro analýzu a správné nastavení Wi-Fi

Pokud vaše domácí Wi-Fi nefunguje stoprocentně, může to být způsobeno i okolními sítěmi. Jak zjistit, zda se sítě navzájem neruší a co udělat pro bezproblémový běh?

inSSIDer 4

Společnost Metageek se zaměřuje na nástroje pro stavbu a analýzu bezdrátových sítí. V nabídce má i fyzické příslušenství, které pomůže při rozmisťování aktivních síťových prvků. Zároveň však vyvíjí aplikaci inSSIDer, která slouží pro podrobné prozkoumání okolních Wi-Fi sítí. Kromě základních parametrů jako je MAC adresa vysílače, typ sítě a zabezpečení dokáže zobrazit i kanál sítě, sílu signálu a v případě zařízení s GPS i souřadnice sítě. Zároveň je možné inSSIDer použít pro delší analýzu, kdy aplikace generuje přehledný graf s úrovní signálu jednotlivých sítí. Je tak možné dobře zjistit, které sítě tu vaši nejvíc ohrožují a zařídit se podle toho.

inssider.png
inSSIDer 4

inSSIDer byl dlouhou dobu vyvíjen jako open-source a stále je možné stáhnout jeho starší verze. V současné době je však distribuován jako placený nástroj za 20 dolarů. Dostupný je pro Windows i OS X.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,