4 aplikace pro zavedení rodičovské ochrany v počítači

Chcete-li potomkovi zakázat přístup k počítači v určitých časech, zablokovat nevhodné stránky nebo mít přehled o jeho aktivitách, nastal čas pro rodičovskou ochranu.

Qustodio

Za krkolomným názvem se ukrývá multiplatformní rodičovská ochrana, která je nabízena pro Windows, Mac, Android, iOS a dokonce i tablety Kindle. Díky tomu je možný přehled o tom, co dítě na počítači, telefonu či tabletu provozuje za činnost a jaké weby s prohlíží. Umožňuje sledovat například i to, s kým si píše na Facebooku, komu zasílá SMSky či komu telefonuje. Předchozí funkce jako je blokování závadných webů nebo omezení přístupu je samozřejmostí.

K tomu Qustodio přidává i lokalizaci dítěte pomocí GPS v telefou nebo tabletu a do telefonů také přidá tlačítko v podobě widgetu pro případ nouze, který kontaktuje rodiče s aktuální polohou. Vše je dostupné z cloudu, kde jsou centrálně spravována všechna zařízení.

Pro jednu licenci jich může být až pět s celkem pěti uživateli. Zaplatíte za ni celkem 45 dolarů za rok. Nabízena je i bezplatná varianta, kde však chybí i některé základní funkce jako je blokování aplikací a her.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,