4 aplikace pro snadné ukládání a třídění článků

Pokud denně přečtete stovky nadpisů avšak k samotnému čtení se dostanete až později, můžete využít aplikace pro organizaci článků. Kromě uložení je převedou i do vhodné podoby.
Kapitoly článku

Instapaper

Instapaper jde na organizaci článků velmi podobným způsobem. Kromě štítků však využívá složky, které jsou vždy přístupné na úvodní stránce a do nichž lze snadno přetahovat články z hlavního seznamu. Čtečka nabízí celkem čtyři různé fonty, čtyři barvy pozadí a několik velikostí písma.

intapaper.jpg
Instapaper

Zajímavostí je funkce Speedreading, kdy je na bílé ploše promítán celý článek po jednom slově ve velmi rychlém sledu. Podle autorů tím dojde k odbourání subvokalizace (přeříkávání čteného textu v mysli) a zrychlení čtení. U krátkých a jednoduchých článků taková metoda funguje dobře. V případě delšího textu, kde se navíc občas musíte vrátit o pár odstavců, to praktická volba není.

Bezplatní uživatelé mohou tuto funkci použít u deseti článků měsíčně. Preémiový účet bez takového omezení i s dalšími možnostmi vyjde na 3 dolary měsíčně nebo 30 dolarů za rok.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,