4 aplikace, které umožní nahrávání televizního vysílání

Nahrávání TV vysílání určitě není populární tak jako před několika lety. I přesto se však chvíle pro záznam pořadu může vyskytnout. Vyřeší ji webové služby či desktopové aplikace.
Kapitoly článku

Před několika lety bylo celkem běžné mít pod televizí i videorekordér, který posloužil pro nahrávání televizních pořadů. V současné době nahrazují tuto funkci mnohem méně rozšířené HD přehrávače, které v sobě mají zároveň integrovaný DVB-T tuner. Pozemní vysílání lze samozřejmě nahrát i v počítači – stačí jej vybavit levným USB tunerem a nainstalovat vhodný software.

Existují však i služby, které umožní nahrát pořad na vzdáleném severu, odkud si jej uživatel stáhne nebo rovnou přehraje v prohlížeči. Na konci minulého roku se nejvíce mluvilo o službě Grabuj.cz, která se však dostala do sporu s českými televizními stanicemi a od původní funkce upustila. Přesto existují další - placené i zdarma.

Poslední variantou, jak dostat do počítače televizní pořad bez stahování běžných úložišť, jsou služby jako je O2 TV Go nebo televize od Netboxu. I ty umožňují předem nastavit záznam pořadu a shlédnout jej až po odvysílání. Těmto službám se však věnovat nebudeme, zaměříme se čistě na internetová a softwarová řešení.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,