4 aplikace, které posunou používání Dropboxu na další level

Nejznámější cloudové úložiště nemusí být používáno pouze k synchronizaci dat v jedné složce. Díky šikovným nástrojům lze jeho možnosti značně rozšířit.

Dropboxifier: synchronizace nastavení a dat programů

Synchronizaci nastavení dnes umí mnoho programů. Běžně se při nainstalování nového prohlížeče přihlásíme svým účtem a automaticky jsou staženy naše záložky, hesla, formuláře či historie procházení. Do jisté míry si umí nastavení zálohovat do cloudu i Wndows 8.1. Co však dělat s aplikacemi, které tuto možnost nemají? Třeba pro synchronizaci využít Dropboxifier.

Jak napovídá text a obrázky na webu vývojáře, tato utilita vznikla především pro synchronizaci uložených her. Především u těch starších, které nejsou zapojeny do Steam Cloudu, je velmi nepříjemné přenášení uložených pozic mezi počítači. Jejich případná ztráta při přeinstalaci pak zamrzí ještě víc.

dropboxifier.png
Dropboxifier

Problémem Dropboxu je pricnip fungování, který synchronizuje pouze data, která jsou fyzicky uložena v jeho složce. A u většiny her výchozí složku pro ukládání zkrátka změnit nemůžete. Dropboxifier však dokáže oklamat aplikace a hry a v jejich výchozím umístění vytvoří pouze symlink do složky Dropboxu.

Pokud tedy uložíte hru či nastavení aplikace, data se rovnou přesunou do složky Dropboxu odkud se synchronizují na server. Pokud stejným způsobem propojíte aplikace i na druhém počítači, vždy budou přistupovat ke stejným datům.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,