Prezentace klienta

3+1 výhoda biometrického přístupového systému

Biometrické přístupové systémy představují moderní technologii, která umožňuje bezpečnou a přesnou identifikaci zaměstnanců ve firmě pomocí jejich unikátních biometrických vlastností –⁠ nejčastěji na základě otisku prstu. Proč biometrický přístupový systém nesmí chybět ani ve vaší firmě? Dozvíte se v článku.

Bezpečí a spolehlivost na prvním místě

Bezpečnost by měla být prioritou číslo jedna v každé firmě. Biometrické přístupové systémy fungují na základě unikátních biometrických údajů každého člověka, jako je například otisk prstu. Tyto údaje je prakticky nemožné napodobit, proto představují vysoce přesný a spolehlivý identifikační prvek.

Přístupový systém s biometrickou čtečkou eliminuje riziko neoprávněného vstupu osob a zaručuje tak vysokou úroveň ochrany pro místnosti s omezeným přístupem. Tento systém navíc vylučuje možnost záměny čipů a karet, které jsou ve firmách běžně využívány jako identifikátory. Budete tedy přesně vědět, kdo se dostal do určitých prostor a na jak dlouho.

V souvislosti s využitím biometrického systému ve firmě mohou panovat obavy z úniku a zneužití osobních údajů zaměstnanců. Proto je důležité zvolit osvědčeného dodavatele, který zajistí bezpečný provoz biometrických čteček a minimalizuje riziko úniku dat. Například přístupový systém Alveno dbá na vysoké zabezpečení biometrických dat, proto je obava z jejich zneužití zbytečná.

Rychlost a pohodlí, které oceníte

Další nespornou výhodou biometrického přístupového systému je komfort a rychlost použití. Kolikrát se vám stalo, že jste spěchali do práce, a u vstupu do firmy jste se zdrželi hledáním čipu či karty potřebné ke vstupu? K biometrické čtečce pouze přiložíte svůj prst, ten je rychle identifikován, a pokračujete do práce. Už nikdy si nemusíte pamatovat vstupní kódy a hesla, řešit ztracené klíče nebo přístupové čipy a karty.

Efektivní propojení s docházkovým systémem uvolní ruce personalistům

Využití biometrických přístupových systémů v kombinaci s moderními docházkovými programy může být velkou pomocí v efektivní správě docházky i pracovní doby zaměstnanců. Povinnost evidovat pracovní dobu zaměstnanců je navíc stanovena za zákona. Výhodou je také možnost propojení s mzdovými systémy, díky kterému můžete vygenerovat export pro výpočet mezd jednoduše na pár kliknutí.

Propojení elektronického přístupového a docházkového systému měsíčně ušetří personalistům a mzdovým účetním hodiny času a úsilí, které by jinak museli vynaložit pro manuální evidenci docházky. Čas, který by trávili nad zatěžující administrativou tak mohou věnovat přínosnějším činnostem, například rozvoji zaměstnanců.

Čipy a karty pro návštěvy

Zaujala vás možnost biometrického přístupového systému, ale zároveň si chcete zachovat i tradičnější variantu v podobě přístupových čipů a karet? Žádný problém. Například systém Alveno nabízí kombinaci biometrie a čipů, které si vyhradíte třeba pro návštěvy. S touto kombinací najdete vhodné řešení i pro vaši společnost.

Další článek: Asus předvádí, co všechno se dá nacpat do jednoho centimetru a kilogramu. Vyzkoušeli jsme skvělý Zenbook 13 S OLED

Témata článku: , ,