3 Dreams of Black: další hudební klip převedený do HTML5

Loňské léto se Google pochlubil s HTML5 verzí hudebního klipu ke skladbě We Used to Wait od skupiny Arcade Fire. Programátoři chtěli tehdy společně s grafiky ukázat možnosti nových webových technologií, kdy se vše hýbe, poskakuje, točí a hraje, ale Flash Player to není. A jelikož je to tehdy asi dostatečně zabavilo, rozhodli se to zopakovat.

Nový interaktivní hudební klip, který můžete omezeně ovládat (natáčení kamery myší aj.) se jmenuje 3 Dreams of Black a o hudební výkon se postarali Daniele Luppi, Jack White a Norah Jones. Z našeho úhlu pohledu je ale podstatnější to, že si vše opět můžete spustit uvnitř webového prohlížeče, kde se do práce zapojí jak základní HTML5, tak Canvas, WebGL a další technologie. V podstatě tedy budete potřebovat podporovaný prohlížeč a koneckonců také solidnější výpočetní výkon.

3dreamsofblack.png
Videoklip převedený do HTML5: tuto scénu zrovna vykresluje prohlížeč
pomocí WebGL (OpenGL ES pro internetový prohlížeč a Javascript)

Projekt HTML5 klipu 3 Dream of Black by zařazený do databanky Chrome Experiments, je tedy odladěný zejména pro prohlížeč Chrome, nicméně by mohl omezeně fungovat i v dalších. Zkuste to.

Diskuze (16) Další článek: Fujitsu LifeBook TH40/D: výsuvný netbook v tabletu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,